10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE / Primul român diagnosticat cu coronavirus este din Gorj

UPDATE / Primul român diagnosticat cu coronavirus este din Gorj

Primul român diagnosticat cu coronavirus este din județul Gorj.

UPDATE: Ministrul Sănătății, Victor Costache, mai spune că bărbatul infectat a participat la o partidă de vânătoare, alături de italian, fiind vorba de un contact direct. Urmează să se repete testarea la pacient și la cei șapte membri ai familiei.

UPDATE: Ministrul Sănătății a anunțat că pacientul este în stare bună, nu prezintă simptome, nu are febră.

UPDATE: Probele de la membrii familiei bărbatului din Gorj au ieșit negative. Mai sunt 33 de probe în lucru din Gorj, la Institutul „Matei Balș” din București, potrivit șefului DSU, Raed Arafat.

O persoană din județul Gorj este infectată cu coronavirus. Analiza la una din cele 19 probe trimise din Gorj la Institutul „Matei Balș”, din București, este pozitivă.

Potrivit autorităților centrale și locale, persoana infectată se află în carantină. Autoritățile vor decide dacă pacientul va fi internat în spital.

Primul român diagnosticat cu coronavirus a intrat în contact cu italianul care a trecut și prin Craiova

De asemenea, persoana depistată pozitiv a intrat în contact cu italianul, de 71 de ani, diagnosticat cu coronavirus și care săptămâna trecută a vizitat Gorjul. Italianul a ajuns și la Craiova, plecând din țară cu cursa de Bergamo, de pe Aeroportul Craiova.

Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus este izolat la domiciliu, însă va fi transportat la un spital specializat din București. De asemenea, șapte persoane din familia celui infectat vor fi introduse în carantină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS