Acasă Local Dolj „Recoltă” bogată pentru polițiștii doljeni. Amenzi de peste 40.000 de lei, permise...

„Recoltă” bogată pentru polițiștii doljeni. Amenzi de peste 40.000 de lei, permise reținute și alte infracțiuni constatate

"Recoltă" bogată pentru polițiștii doljeni în weekend

„Recoltă” bogată pentru polițiștii doljeni. Aceștia au aplicat amenzi de peste 40.000 de lei, au reținut 24 de permise auto și au depistat o serie de infracțiuni în trafic.

În acest sfârșit de săptămână, polițiști cu atribuții pe linie rutieră din cadrul IPJ Dolj au organizat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere în județ, informează IPJ.

Oamenii legii au verificat autovehicule și au legitimat persoane, pentru neregulile constatate aplicând 203 sancțiuni contravenționale. 103 dintre acestea au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, iar 100 pentru alte abateri la regimul rutier. Valoarea amenzilor aplicate de polițiști depășește suma de 40.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 24 de permise de conducere și au fost retrase trei cerificate de înmatriculare.

Polițiștii doljeni au constatat și o serie de infracțiuni la regimul rutier. Ei au depistat la volanul autoturismelor persoane care conduceau deși nu posedau permis de conducere sau se aflau sub influența alcoolului.

„Recoltă” bogată pentru polițiștii doljeni. Ce infracțiuni au constatat în trafic

În noaptea de 14/15 februarie, polițiști din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au depistat în trafic un autoturism, condus pe strada Banu Mărăcine, de un bărbat din Giurgiţa. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior acesta a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul a refuzat însă recoltarea. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 15 februarie, polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au oprit pentru control, pe strada Tineretului, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Craiova. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului era expirată. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 14 februarie, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Craiova au oprit pentru control, pe strada Arh. Duiliu Marcu, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Pielești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilt faptul că bărbatul de la volanul autoturismului avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot la data de 14 februarie, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Craiova au depistat în trafic, pe strada Brestei, un bărbat de 42 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism. Din verificări a rezultat fapt că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Exit mobile version