Acasă Eveniment A murit după ce mama nu i-a dat medicamentul prescris de medic

A murit după ce mama nu i-a dat medicamentul prescris de medic

Najee este băieţelul care a murit de gripă
Najee este băieţelul care a murit de gripă

Un copil de 4 ani din Colorado, Statele Unite, a murit după ce mama sa a ignorat rețeta primită de la medic. Ea a încercat să își trateze fiul de gripă prin metode alternative, sugerate de oameni pe un grup de Facebook, relatează New York Post.

Cei patru copiii ai femeii din Colorado s-au îmbolnăvit recent de gripă. Medicul le-a prescris un antiviral. Aceasta a refuzat însă să își trateze copiii urmând sfatul medicului și a cerut sfaturi pe Facebook.

Mama copiilor a scris pe un grup de Facebook numit „Opriți Vaccinarea Obligatorie” – cu aproape 180.000 de utilizatori-  că nu vrea să le dea fiilor săi medicamente și a încercat să îi trateze cu ulei de mentă, vitamina C și lavandă, însă această metodă nu a dat roade. 

Oamenii i-au sugerat să încerce o combinație de lapte matern, cimbru și soc, plante care nu sunt recomandate de medici pentru tratarea gripei. O altă persoană i-a recomandat să încerce să îi pună felii de cartof și castravete pe frunte.

Însă nici aceste sfaturi nu au funcționat, iar starea unuia dintre fiii săi s-a înrăutățit, iar miercuri băiatul a murit. În urma tragediei, femeia a deschis o pagină de donații, care a adunat până acum peste 9.000 de dolari.

Epidemie de gripă

Pagina GoFundMe l-a identificat pe băiatul femeii ca fiind Najee. El a locuit în Pueblo, relatează KCNC.

„Vreau să mulțumesc sincer tuturor care au donat bani pentru fiul meu Najee. Cu deosebită tristețe vă anunț pe toți cei care nu ați aflat deja că fiul meu a fost deconectat de la aparate și a murit.”, a scris femeia pe pagina de donații.

„Departamentul de sănătate publică din Colorado poate confirma că un copil de vârstă preșcolară din sudul statului a murit de gripă. Este al doilea deces de gripă al unui copil dn Colorado în acest sezon. Departamentul nu are înregistrări care să arate dacă băiatul a fost vaccinat împotriva gripei”, a scris agenția într-un comunicat.

Statele Unite se confruntă cu o epidemie de gripă, iar autoritățile estimează că au murit între 12.000 și 30.000 de oameni în ultimele patru luni.

Exit mobile version