Acasă Eveniment Bulgar judecat pentru mituirea poliţiştilor de frontieră

Bulgar judecat pentru mituirea poliţiştilor de frontieră

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au început, miercuri, judecarea dosarului în care un cetăţean bulgar este acuzat de dare de mită. Anchetatorii au reţinut că, în noiembrie 2019, inculpatul a încercat să mituiască cu 150 de euro poliţiştii de frontieră de la Bechet. În schimbul mitei, poliţiştii ar fi trebuit să nu confişte ţigările şi alcoolul pe care bulgarul încerca să le ducă în Olanda.

Ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj anunţau, în noiembrie, anul trecut, reţinerea unui cetăţean bulgar. Bărbatul a fost reţinut la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Bechet, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant.

Acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

„În ziua de 20.11.2019, în jurul orei 8.30, doi cetăţeni bulgari s-au prezentat, cu un autovehicul, în PTF Bechet, cu destinaţia Olanda. La controlul de frontieră s-au descoperit mai multe cartușe cu ţigări şi alcool etilic de 40 grade şi, pentru a nu fi luate măsurile legale şi a nu fi confiscate bunurile, conducătorul autovehiculului a oferit agenţilor Poliţiei de Frontieră suma de 150 de euro. Aceștia au refuzat categoric oferta și au sesizat Serviciul Anticorupție Dolj, care, împreună cu procurorul desemnat, a organizat activitatea de constatare a infracțiunii flagrante“, au precizat anchetatorii.

Au rămas şi fără marfă, şi fără maşină

Ulterior, poliţiştii de frontieră au descoperit în maşina condusă de bulgar aproape 80 de cartuşe de ţigări. În plus, în maşina bărbatului au fost găsiţi şi 18 litri de băuturi alcoolice. Ţigările şi băuturile alcolice au fost confiscate, iar maşina a fost indisponibilizată la sediul PTF Bechet.
În aceeaşi zi, cei doi cetăţenii bulgari au fost aduşi la Craiova, unde au fost audiaţi de procurorul de caz.
Şoferul bulgar a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, iar a doua zi a fost arestat preventiv.

Bulgar judecat pentru mituirea poliţiştilor de frontieră

Inculpatul a fost trimis în judecată pe 10 decembrie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară.
Pe 6 ianuarie, judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au plasat pe inculpat în arest la domiciliu.
Primul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru miercuri, 22 ianuarie.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version