Acasă Eveniment Arestaţi pentru trafic de miliarde de date personale piratate

Arestaţi pentru trafic de miliarde de date personale piratate

WeLeakInfo.com oferea un acces nelimitat, pentru un abonament de doi dolari pe lună sau 25 de dolari pe an, la date confidenţiale piratate de pe site-uri foarte frecventate, cum ar fi LinkedIn sau MyFitnessPal.
WeLeakInfo.com oferea un acces nelimitat, pentru un abonament de doi dolari pe lună sau 25 de dolari pe an, la date confidenţiale piratate de pe site-uri foarte frecventate, cum ar fi LinkedIn sau MyFitnessPal.

Poliția a arestat miercuri un bărbat de 22 de ani din Arnhem, sub suspiciunea că a oferit aproximativ 12 miliarde de nume şi parole de utilizator furate spre vânzare pe site-ul web WeLeakInfo. Arestarea a fost făcută ca parte a unei anchete comune efectuată de poliția olandeză, Agenția Națională a Crimei din Regatul Unit, FBI și Bundeskriminalamt din Germania.

El este suspectat că este ”implicat în deţinerea şi vânzarea de nume de utilizator şi de parole piratate şi a jucat un rol de mediator în domeniul criminalităţii informatice”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Un alt suspect, arestat

Un al doilea suspect, de asemenea în vârstă de 22 de ani, a fost arestat în Irlanda de Nord.

În cursul unei percheziţii în Olanda, poliţia a confiscat echipamente legate de site-ul WeLeakInfo.com, potrivit nltimes.nl. Pe pagina sa de start, apărea vineri acest avertisment: ”acest domeniu a fost confiscat” de FBI, în coordonare cu alte agenţii europene de combatere a criminalităţii.

Potrivit televiziunii publice NOS, WeLeakInfo.com oferea un acces nelimitat, pentru un abonament de doi dolari pe lună sau 25 de dolari pe an, la date confidenţiale piratate de pe site-uri foarte frecventate, cum ar fi LinkedIn sau MyFitnessPal. „Ancheta este încă în curs de desfăşurare din acest motiv, informații mai specifice nu pot fi făcute publice”, a spus poliția din Olanda.

În 2018, forţele de poliţie olandeze şi britanice au efectuat o operaţiune care a dus la închiderea unui site aflat la originea a peste patru milioane de atacuri cibernetice în întreaga lume.

Exit mobile version