Acasă Eveniment Român, sclav în Belgia la o familie de indieni

Român, sclav în Belgia la o familie de indieni

Un român, sclav în Belgia la o familie de indieni

Un român a intentat proces angajatorilor săi, pentru că era obligat să lucreze 69 de ore pe săptămână pentru o familie e origine indiană. Nicolae a fost obligat să doarmă pe o saltea, într-o baracă de 12 metri pătrați, monitorizată video de patroni, în orașul Andenne.

Familia de origine indiană, soţ, soţie şi un frate al acestora, a fost arestată și poate fi condamnată la ani buni de închisoare pentru trafic de persoane, relatează site-ul lesoir.be.

Cei trei indieni au profitat de Nicolae, de 40 de ani, care stătea ilegal în Belgia.

Românul primea între 300 și 600 de euro pe lună și lucra până la 69 de ore pe săptămână.

„Azi, clientul meu trăiește în Liege și încearcă să uite că a trăit în Andenne”, a declarat avocatul Lothe. „El a muncit de la 8.30 la 19.30, de luni până sâmbătă. Duminica lucra de la 8.30 la 14.00. Nu a avut o zi liberă. La început i-au dat 400 de euro/lună, apoi 300 şi la final 600. Locul unde îl cazaseră era nesănătos şi sub demnitatea umană”. Avocatul cere pentru clientul său daune morale în valoare de 5.000 de euro și plata unor salarii restante în valoare de 49.621 de euro.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version