Acasă Eveniment Un avion AN-12 rămas fără combustibil s-a prăbușit în Ucraina

Un avion AN-12 rămas fără combustibil s-a prăbușit în Ucraina

Un avion AN-12 rămas fără combustibil s-a prăbușit în Ucraina

Un avion militar cargo s-a prăbușit în timpul manevrelor de aterizare forțată, după ce a rămas fără combustibil. Cel puțin cinci oameni au murit și alți trei au ajuns în stare gravă la spital.

Aeronava militară de transport, un Antonov 12 ce aparține unei companii ucrainene, a decolat la primele ore ale dimineții. Preluase o încărcătură din Spania și ar fi trebuit să ajungă cu ea în Turcia. A rămas fără combustibil deasupra Ucrainei, iar în jurul orei locale 7:00 a dispărut de pe radare.

„Au cerut realimentare de urgență în Liov, dar nu au mai reușit să ajungă la aeroport”, a declarat Andrei Sanovoi, primarul orașului Liov.

Echipele de salvare au găsit avionul prăbușit pe câmp, la aproximativ 2 kilometri de aeroport, după ce unul dintre membrii echipajului a alertat serviciile de urgență. În imagini, se poate vedea una dintre aripi serios avariată. La câțiva metri de epavă a fost găsită una dintre elice.

„Am intrat în interiorul avionului după ce am tăiat (bucăți, n.r) din față și din coadă”, a explicat un membru al echipelor de intervenție.

Anchetatorii încearcă acum să afle de ce avionul nu avea combustibil suficient pentru a ajunge la destinație, potrivit digi 24.ro.

Valentina Grădinaru

Exit mobile version