Acasă Eveniment UPDATE: Turistul căzut în Munţii Făgăraş a fost transportat la Spitalul Judeţean...

UPDATE: Turistul căzut în Munţii Făgăraş a fost transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş

Foto: tvsud.ro

UPDATE: Turistul rănit grav sâmbătă dimineaţa, în timpul unei drumeţii în munţii Făgăraş, a fost preluat de un elicopter SMURD şi a fost transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. Seful Salvamont Sibiu, Adrian David, a menţionat că pacientul era conştient, însă prezenta leziuni grave la nivelul bazinului şi membrelor inferioare. El a fost evacuat prin troliere, cu elicopterul SMURD Mureş.

Elicopterul SMURD este solicitat, sâmbătă, pentru un turist aflat în stare gravă după ce a căzut în apropiere de Vârful Laiţel, din Munţii Făgăraş.


Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că turistul este în stare gravă. În sprijinul salvamontiştilor a fost solicitat un elicopter SMURD.

„Turistul se află în stare gravă, după ce a căzut în apropiere de Vârful Lăiţel din Munţii Făgăraş. La locul accidentului se deplasează o echipă terestră de la Salvamont Argeş şi Bâlea. Este solicitat şi elicopterul SMURD Mureş”, a spus David, citat de Mediafax.

Vârful Lăiţel din Munţii Făgăraş este situat la o altitudine de peste 2.300 de metri.

Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.
Exit mobile version