Acasă Actualitate Tânărul incendiat într-un bloc din Craiova a decedat

Tânărul incendiat într-un bloc din Craiova a decedat

Alin Suflea a decedat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti.

Alin Suflea, tânărul craiovean care a fost rănit grav după ce un individ a aruncat în el cu un cocktail molotov, a decedat la spitalul Floreasca din Capitală. Incidentul a avut loc pe 13 august, pe scara unui bloc de pe strada Virgil Madgearu din Craiova.

Craioveanul Alin Suflea a pierdut lupta pentru supraviețuire. Acesta este anunţul făcut sâmbătă, de cântăreaţa Oana Radu, prietena tânărului. Acesta din urmă a fost rănit grav pe 13 august, după ce un bărbat de 32 de ani a aruncat în el cu un cocktail molotov. Şi asta ziua, în amiaza mare, într-un bloc de locuinţe din apropierea Gării Craiova.

În după-amiaza zilei de 13 august, pompierii doljeni erau solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc de pe strada Virgil Madgearu din Craiova. Ajunşi la faţa locului, pompierii au stabilit că incendiul se manifesta pe casa scării, unde „s-au folosit lichide combustibile și materiale textile”.
Ulterior, pompierii au anunţat că, în urma incendiului, 32 de adulți și şapte copii au fost evacuaţi din imobil. La spital au fost transportate două persoane care au suferit arsuri.

Incendiul provocat de bărbatul de 32 de ani a fost stins de pompierii doljeni.

Alin Suflea a fost rănit grav

Cei care au oferit mai multe informaţi despre acest incident au fost poliţiştii doljeni. Aceştia din urmă au explicat că cel care a aruncat cu benzină pe scara blocului este un craiovean de 32 de ani.
„Polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat aruncă cu benzină într-un bloc din Craiova, dar și pe persoanele care trec prin zona respectivă. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, precum și luptători SAS, care au reușit să pătrundă în apartamentul în care se afla acesta, situat la etajul doi al blocului. Cel în cauză a fost imobilizat, stabilindu-se că este vorba despre un bărbat de 32 de ani, din Craiova“, au comunicat poliţiştii doljeni.

Este vorba de Ionuț Răzvan Drăghici, care locuieşte în imobilul în care a aruncat cu benzină. Grav rănit a fost Alin Suflea, prietenul cântăreţei Oana Radu. De altfel, după acest incident, Oana Radu a postat un mesaj pe pagina sa de facebook. ”Iubitul meu a suferit ieri un accident. Un om complet nebun a aruncat o sticlă cu benzina și foc pe el. Are arsuri foarte grave! Rugați-vă pentru el, vă rog din suflet!”, a fost mesajul cântăreței.

Arestat preventiv pentru tentativă de omor

Mai departe, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe 14 august, anchetatorii au cerut și obținut arestarea preventivă a bărbatului de 32 de ani. La acea dată, bărbatul era acuzat de tentativă de omor.
Între timp, Alin a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti. A rezistat mai bine de trei săptămâni, până sâmbătă, când Oana Radu a anunţat că a decedat. „Iubitul meu a pierdut astăzi lupta cu viaţa! Vă mulţumim tuturor pentru toate mesajele şi încurajările. Dumnezeu să te odihnească! Te iubesc!”, a transmis Oana Radu.

Mandat de arestare prelungit la cererea anchetatorilor

Înainte cu o zi de decesul lui Alin, pe 6 septembrie, anchetatorii au cerut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele lui Drăghici. Instanţa a admis solicitarea procurorilor doljeni, aşa că inculpatul rămâne în arest preventiv. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Drăghici Răzvan Ionuţ pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2019 până la data de 12.10.2019, inclusiv”, se arată în hotărârea instanţei.

Tot pe 6 septembrie, inculpatul a contestat hotărârea instanţei la Curtea de Apel Craiova. După decesul lui Alin Suflea, inculpatul va fi acuzat de comiterea infracţiunii de omor.

Exit mobile version