Acasă Actualitate În arest pentru trafic de droguri

În arest pentru trafic de droguri

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat aproape două kilograme de canabis şi sume de bani.
În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat aproape două kilograme de canabis şi sume de bani.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, să respingă acţiunile formulate de trei inculpaţi, arestaţi pe 2 august pentru trafic de droguri de risc. În urma hotărârii instanţei, cei trei rămân în continuare în arestul IPJ Dolj.

Procurorii DIICOT anunţau, la începutul acestei luni, arestarea preventivă a trei persoane, acuzate de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Anchetatorii au explicat că inculpaţii au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau droguri în Craiova. „În perioada martie – august 2019, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații S.H. şi M.A.F., împreună cu inculpatul I.M.C., au achiziționat cantități importante de canabis, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Craiova. În urma organizării unor acțiuni de prindere în flagrant, inculpații au fost surprinși în timp ce vindeau diferite cantități de canabis“, au explicat anchetatorii.

Ulterior, cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, la locuințele inculpaților au fost descoperite cantitățile de 1,8 kilograme de canabis şi 105 grame de rezină de canabis (haşiş). În plus, au mai fost ridicate patru dispozitive de mărunţit, cinci telefoane mobile, 1.050 euro şi 16.948 de lei. 

În arest pentru trafic de droguri

Cei trei au fost reţinuţi pe 1 august, iar o zi mai târziu au fost arestaţi preventiv. Hotărârea a fost dată de judecătorii de la Tribunalul Dolj. 
„Dispune arestarea preventivă a inculpaților Salame Hissam, Motoi Alexandru Florin şi Iliuţă Marius Claudiu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 2.08.2019, până la 31.08.2019, inclusiv“, se arată în hotărârea instanţei. 

Ulterior, pe 22 august, procurorii DIICOT au cerut şi obţinut prelungirea cu 30 de zile a mandatelor emise pe numele celor trei inculpaţi. Hotărârea, care a fost dată tot de Tribunalul Dolj, a fost contestată, fără succes însă, la Curtea de Apel Craiova.
„Respinge contestaţiile declarate de inculpaţii Salame Hissam, Motoi Alexandru Florin si Iliuţă Marius Claudiu, ca nefondate“, au hotărât judecătorii craioveni. 

Hotărârea instanţei este definitivă, aşa că cei trei inculpaţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

SURSĂCurtea de Apel Craiova
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version