Acasă Eveniment Autorul atacului armat din Dayton și-a ucis și sora

Autorul atacului armat din Dayton și-a ucis și sora

Bărbatul care a deschis focul în fața unui bar din Dayton, Ohio, și-a ucis propria soră în timpul atacului. Ea și alte opt persoane și-au pierdut viața într-un masacru care nu a durat nici 30 de secunde.
Connor Betts, în vârstă de 24 de ani, a deschis focul în timp ce încerca să intre într-un bar aglomerat. Dacă ar fi reușit să intre în local, pierderile ar fi fost catastrofale, a susținut Richard Biehl, șef al poliției din Dayton.

„Dacă individul acesta ar fi intrat pe ușa barului Ned Peppers, la ce muniție avea asupra sa, bilanțul morților și răniților ar fi fost catastrofal”, a punctat Biehl, citat de BBC.
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată oamenii alergând panicați. Câteva secunde mai târziu, Betts e împușcat de agenți.
Poliția susține că atacatorul și-a cumpărat arma de pe internet și că nu era nimic în istoricul său care să-l fi împiedicat să cumpere arma în mod legal.

Nu se cunoaşte motivul atacului

„Atacatorul a fost Connor Betts, alb, de 24 de ani”, a declarat Matt Carper, responsabil al poliţiei din Dayton, în cadrul unei conferinţe de presă.
Megan Betts, „o femeie albă în vârstă de 22 de ani”, se află printre victime, a adăugat el. Potrivit lui Carper, „este sora” atacatorului.
El a rănit alte 27 în mai puţin de un minut, înainte de a fi neutralizat de poliţiştii care patrulau în zonă.

Poliţia a lansat o anchetă în anturajul său şi pe reţelele sociale pentru a încerca să determine motivele actului său, însă a refuzat „să speculeze” înainte de a şti mai mult.
Sora atacatorului este cea mai tânără dintre persoanele ucise, a precizat Matt Carper, care a menţionat şi celelalte victime: trei femei de culoare, trei bărbaţi de culoare şi doi bărbaţi albi, cu vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani.

Victimele au căzut pe stradă sau pe trotuar după ce au fost împuşcate.

Alt atac – 20 de morţi

Această tragedie a intervenit la 13 ore după un alt atac sângeros, sâmbătă dimineaţă, într-un centru comercial aglomerat din El Paso, la frontiera cu Mexicul.

Atacatorul, tot un alb, în vârstă de 21 de ani, a împuşcat mortal 20 de persoane, printre care trei mexicani, şi a rănit 26 de oameni, înainte de a se preda forţelor de ordine. El a fost plasat în arest preventiv de autorităţi, care au intenţia de a cere pedeapsa cu moartea împotriva lui.

Poliţiştii suspectează în cazul său o motivaţie rasistă. Un manifest, care îi este atribuit, circulă pe internet. Autorul său denunţă o „invazie hispanică a Texasului”.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version