Acasă Actualitate Portarul „Gogoaşă”, condamnat din nou pentru lovire

Portarul „Gogoaşă”, condamnat din nou pentru lovire

Judecătorii craioveni au hotărât să-l condamne la opt luni de închisoare cu executare pe Andrei Romis Preda, poreclit „Gogoașă“, fost portar al FCU Craiova. În acest dosar, Preda a fost acuzat de lovire sau alte violenţe. Anul trecut, acelaşi Preda a fost condamnat la un an și două luni de închisoare într-un alt dosar de lovire. În final, părţile vătămate şi-au retras plângerile, iar Curtea de Apel Craiova a dispus încetarea procesului penal faţă de inculpat.

Opt luni de închisore cu executare. Acesta este pedeapsa stabilită săptămâna trecută, de magistraţii Judecătoriei Craiova în dosarul în care Andrei Preda a fost acuzat de lovire sau alte violenţe. Gazeta de Sud a scris încă din vara anului trecut că, în timp ce era judecat într-un dosar de lovire, Preda a fost deferit justiţiei într-un alt dosar, tot de lovire. Acest dosar a fost înregitrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe 22 iunie 2018, iar săptămâna trecută, pe 18 iunie, instanţa s-a pronunţat. Pe lângă pedepasa de opt luni de închisoare, Preda a fost obligat să achite părţilor civile din dosar sume importante de bani.

Daune morale şi materiale pentru părţile civile

Astfel, Spitalul de Urgenţă Craiova trebuie să primescă de la inculpat suma de 2.893 de lei drept despăgubiri materiale.
În schimb, partea vătămată va primit 63.500 de lei drept daune morale, despăgubiri materiale şi cheltuieli de judecată. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Ghionea Răzvan Oliver şi obligă inculpatul la plata către acesta a sumei de 60.000 lei, din care 10.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale si 50.000 lei cu titlu de despăgubiri morale. Obligă pe inculpat la plata sumei de 3.500 lei către partea civilă Ghionea Răzvan Oliver, cu titlu de cheltuieli judiciare, reprezentând onorariu avocat”, se arată în hotărârea instanţei, care nu este una definitivă. În plus, inculpatul trebuie să achite statului alţi 1.000 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare.

Portarul „Gogoaşă”, condamnat într-un alt dosar de lovire

În ianuarie 2017, acelaşi Preda a fost trimis în judecată într-un alt dosar de lovire. În acest prim dosar, inculpatul a fost acuzat că a bătut două persoane, frate și soră, cu o bâtă de baseball.
Motivul ar fi fost acela că bărbatul bătut a claxonat după ce îi fusese blocată mașina în parcarea unui bloc de locuințe.

„Pentru a atenționa persoana care îi blocase autoturismul, a claxonat de mai multe ori, împrejurare în care inculpatul Preda Romis Andrei a ieșit în fața imobilului și i-a adresat cuvinte jignitoare. Urmare a faptului că partea civilă i-a adresat, la rândul său, cuvinte jignitoare, inculpatul Preda Romis Andrei a mers la locuința sa, de unde a revenit având asupra sa o bâtă de baseball din aluminiu. Inculpatul a lovit partea civilă cu pumnul și bâta de baseball în zona capului și peste corp“, au reținut procurorii în rechizitoriul întocmit. În timpul scandalului a fost lovită și sora bărbatului agresat, care a intervenit să-i despartă pe cei doi.

În iulie 2018, Judecătoria Craiova l-a condmnat pe inculpat la un an și două luni de închisoare cu executare. În plus, judecătorii craioveni au dispus ca inculpatul să le achite părților civile suma totală de 12.000 de lei drept daune morale.

A achitat prejudiciul în timpul procesului

A urmat apelul, iar în decembrie 2018, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dat o sentinţă definitivă. Instanţa a constatat că părţile vătămate din dosar şi-au retras plângerile şi a dispus încetarea procesului penal împotriva inculpatului.

Avocatul lui Preda a declarat pentru GdS că „acesta a făcut eforturi deosebite pentru a achita prejudiciul material şi moral solicitat de persoanele vătămate care, la rândul lor, au fost de acord să îşi retragă plângerile prealabile formulate în cauză“.

Exit mobile version