Acasă Eveniment Fotografii intime postate pe conturi false de Facebook

Fotografii intime postate pe conturi false de Facebook

Fotografii intime postate pe conturi false de Facebook
Fotografii intime postate pe conturi false de Facebook

Fotografii intime postate pe conturi false de Facebook au transformat viaţa unei familii din Slatina într-un adevărat calvar. O relație s-a transformat în câteva luni de la „fluturi în stomac“, la plângeri la poliție, bătăi și amenințări cu moartea. Protagoniști sunt doi colegi de liceu, fata nereușind să stopeze coșmarul declanșat de furia băiatului.

De mai bine de o lună, o elevă de liceu din Slatina nu mai iese din casă decât însoțită de părinți și contabilizează pe rețelele sociale comentariile răutăcioase care se fac la pozele în ipostaze intime făcute publice ilegal de fostul ei prieten. Poliția are în cercetare în acest caz două dosare, însă fata este departe de a-și fi găsit liniștea.

Coșmarul a început când fata l-a anunțat pe prietenul ei, cu un an mai mare, că vrea să se despartă. Băiatul devenise foarte gelos. Era agresiv, îi controla fiecare pas. Îi știa parolele conturilor de socializare, chiar i-a interzis să mai vorbească la telefon cu alte persoane. Multă vreme fata a refuzat să își anunțe părinții despre ce trăiește, convinsă că va rezolva singură problema. Până într-o zi când prietenul ei a bătut-o și a înjurat-o în fața colegilor. Unul dintre ei a sunat la poliție. Băiatul agressor s-a ales doar cu o amendă.

Acum o lună tânăra şi-a mărturist calvarul

Lucrurile s-au repetat. Pe 24 mai, liceana a acceptat o întâlnire în care să se lămurească lucrurile. Tânărul a amenințat-o că va face publice anumite fotografii intime pe care chiar ea i le trimisese.
A mers la băiat acasă, unde se afla și mama acestuia, doar că lucrurile au scăpat de sub control. Mai întâi cei doi au avut un moment intim,tot sub amenințare și filmat pe ascuns de tânăr, spune fata. Apoi băiatul a agresat-o pe tânără și i-a reținut telefonul mobil, fără ca mama acestuia să poată interveni. După luni de teroare, fata, care a împlinit 18 ani, a prins curaj și le-a spus părinților prin ce trece, adresându-se împreună poliției.

Două dosare penale pe numele tânărului

În acest moment, la IPJ Olt sunt înregistrate două dosare penale, după cum a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu. Se fac cercetări sub supravegherea procurorilor. Unul dintre dosare a fost înregistrat în urma plângerilor de lovire, cel de-al doilea, după ce tânărul s-a folosit de telefonul fetei și a postat fotografiile compromițătoare pe contul fetei de socializare. Pentru că tânăra a reușit să determine închiderea contului, băiatul ar mai fi făcut alte câteva, de Facebook și Instagram, și acestea raportate și închise ulterior.

Calvarul continuă

Lucrurile, însă, nu s-au liniștit, iar în urmă cu două zile fata s-a trezit cu fotografiile ei pe un cont nou de Facebook, pe care s-au adunat în puțin timp peste 800 de prieteni. O parte dintre aceștia au primit prin mesaj privat fotografiile respective, pentru ca, astăzi, să fie postată și o poveste, un colaj realizat din aceleași fotografii.

Atât părinții, cât și tânăra sunt disperați că de aproape o lună nu-și găsesc liniștea și că nimeni nu-l poate opri pe tânăr, deși există un dosar de cercetare pentru violarea vieții private și acces ilegal la un sistem informatic.

„Mi-a spus că mă duc degeaba la poliție, că nu-i va face nimeni nimic. Acum chiar încep să-l cred, dacă el poate să facă în continuare asta și nu poate fi oprit“, a declarat tânăra, care este deznădăjduită.
La rândul lor, părinții fetei au primit mesaje de amenințare. Fostul prieten al tinerei le-a transmis că o poate convinge să părăsească împreună țara.

„Vine dimineața la 5, la 6, cu mașina, claxonează ca nebunul… Le-am spus polițiștilor și m-au întrebat de ce nu l-am filmat. Păi, stau să pun camera?! Le-am spus că situația e de nesuportat și că ne vom adresa la București dacă nu se face ceva. M-au întrebat de ce m-am mai dus la ei“, a declarat mama fetei.

Exit mobile version