Acasă Advertoriale Ziua Romilor, sărbătorită la Lipov de Asociația pentru Integrare Socială a Minorităților

Ziua Romilor, sărbătorită la Lipov de Asociația pentru Integrare Socială a Minorităților

Ziua Romilor a fost marcată luni, 8 aprilie, de Asociația pentru Integrare Socială a Minorităților, printr-un eveniment special, organizat în comuna Lipovu din Dolj, care a bucurat comunitatea și a fost un prilej pentru președintele Asociației de a reaminti scopul acestei inițiative: acela de a uni romii pentru a lupta împreună pentru o integrare socială mai bună și pentru creșterea accesului la educație.

„Ne dorim să creăm un spațiu sigur și incluziv pentru toți membrii comunității romilor, unde împreună putem face schimbări pozitive. Fiecare contribuție contează și doar prin unitate putem construi un viitor mai bun pentru toți”, a menționat Florian Bogdan Dumitru.

El a mai menționat că evenimentul organizat la Lipovu a fost primit cu multă bucurie de comunitate:

„Am fost chiar fericit pentru cum au perceput această sărbătoare romii, în special cei cu stare sociaă mai precară. Scopul asociației este să ne unim și să muncim pentru condiții mai bune pentru comunitatea noastră”.

„Nu dorim să mai plece copiii de lângă noi”

Acesta a decis înființarea asociației alături de niște prieteni, după ce a petrecut mai mulți ani în străinătate.

„Am fost plecat în străinătate mai mult timp, apoi am venit acasă și ne-am dorit să ajutăm comunitatea romilor. Am pornit împreună cu doi prieteni o asociație pentru a promova drepturile minorităților. Nu dorim să mai plece copiii de lângă noi, am realizat că îmbătrânim la distanță de casă, unii nu și-au văzut copiii de foarte mult timp. Vrem să avem colaborări cu instituțiile statului, să ne luptăm pentru dreptul la educație, la integrare. Vorbim foarte mult cu oamenii ca să aflăm exact care sunt dorințele și nevoile lor și să vedem dacă sunt deschiși inițiativei noastre. Am mers în sate, am mers în cartiere, am vorbit cu oamenii să își trimită copiii la școală, să nu mai plece așa de ușor prin Occident”, a transmis Florian Bogdan Dumitru.

Exit mobile version