Acasă Advertoriale Bone calificate, prin agenţia Bebeti. Statul oferă ajutor pentru bonele cu atestat

Bone calificate, prin agenţia Bebeti. Statul oferă ajutor pentru bonele cu atestat

Agenția Bebeti organizează acum şi cursuri on-line pentru bone, în urma cărora acestea primesc un atestat care este recunoscut şi la nivel internaţional.

Orice părinte care se confruntă cu nevoia de a-şi lăsa copilul în grija unei bone trece printr-un stres inevitabil atunci când caută o persoană potrivită pentru asta. Nu de multe ori, părinţii se tem că nu cunosc suficiente lucruri despre competenţele persoanelor care le vor îngriji copiii sau se plâng că nu ştiu unde să găsesc o persoană care să aibă experienţa necesară.

Conştiente de aceste lucruri, Ana-Maria Cruceru şi Cristina Plăiaşu au fondat în 2018 Agenţia Bebeti, pentru plasarea de bone şi menajere în Craiova, singura din Craiova care are acest specific. Pe lângă recrutarea şi plasarea de personal, Bebeti oferă şi cursuri de calificare pentru persoanele care doresc să activeze în domeniu. În plus, după izbucnirea pandemiei Covid, cele două antreprenoare s-au adaptat condițiilor pieței muncii și noii realităţi sociale. Agenţia Bebeti a trecut la organizarea de cursuri on-line de bone, în contextul în care statul acordă un sprijin financiar pentru plata bonei care va avea grijă de copii, cu condiția ca acea bonă să aibă atestat.

Legea pentru sprijinirea familiilor care angajează bone a fost adoptată

Din 31 mai 2020, în conformitate cu Legea 35/2020, autorităţile locale sunt obligate să acorde un ajutor financiar famiiilor cu copii de vârsta preşcolară pentru plata serviciilor oferite de bonă, cu condiţia ca persoana care desfaşoară această activitate să deţină un titlu oficial de calificare ca bonă.

Cristina Plăiaşu, avocat de profesie, precizează că în data de 07.08. 2020 s-a încheiat perioada de consultări publice pentru proiectul “Metodologie de acordare a unui ajutor financiar familiilor cu copii”, iniţiată de catre Direcţia Generală de Asistenţă Socială Craiova. Conform notei de fundamentare, ajutorul financiar oferit familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă se va acorda în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinaţie în bugetul DGAS Craiova.

Ajutorul financiar poate ajunge pana la 710 lei/ lună/ copil, în funcţie de veniturile familiei.

Mai multe detalii privind condiţiile legale se găsesc aici: Ajutor financiar de la stat oferit parintilor pentru plata bonei.

Cursuri accesibile şi atestat recunoscut internaţional

Agenția Bebeti organizează acum şi cursuri on-line pentru bone, în urma cărora acestea primesc un atestat care este recunoscut şi la nivel internaţional. „O persoană care parcurge cursul de bone şi obţine diplomă poate să lucreze şi în străinătate, pentru că diploma este recunoscută. Poate să îşi facă o Persoană Fizică Autorizată pe baza cursului respectiv. Sau poate să fie angajată cu contract de muncă exact pe Codul COR de babysitter şi să aibă, astfel, vechime în muncă. Şi, mai mult decât atât, le putem găsi şi noi mai uşor un loc de muncă bine plătit, prin agenţia de recrutare pe care o avem. Acum există şi posibilitatea că părinţii să îi încheie bonei, pe persoană fizică, contract individual de muncă“, precizează Cristina Plăiaşu.

Cursul costă 600 de lei, iar posibilităţile de plată sunt flexibile. Viitoarele bone pot plăti în trei rate, pe durata cursului. Mai mult, părinţii care doresc bone calificate pot sprijini o persoană pentru a urma cursul suportând o parte din costuri.

Exit mobile version