16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeEduard Ciceu, candidat la Primăria Craiova: “Politica nu trebuie să fie de stânga sau dreapta. Trebuie să fie pentru oameni”

Eduard Ciceu, candidat la Primăria Craiova: “Politica nu trebuie să fie de stânga sau dreapta. Trebuie să fie pentru oameni”

Eduard Ciceu are 38 de ani, e tăticul unui băieţel de 3 ani şi antreprenor cu peste 16 ani experienţă în marketing şi publicitate. În urmă 9 luni, Eduard a primit propunerea de a intra în politică şi de a candida la Primăria Craiova.

Recunoaşte că a stat pe gânduri. Propunerea venea de la un partid de stânga, fondat de un politician desprins din PSD: Pro România. Prima dată a avut prejudecăţile pe care le întâmpină şi el acum la oamenii pe care încearcă să îi aducă de partea sa. Dar apoi şi-a spus că, înainte de a spune nu, trebuie să încerce. Un principiu care l-a ajutat altcândva să îşi împlinească visul de a lucra în domeniul în care visa. Şi şi-a propus să încerce în alt fel. Să schimbe sistemul din interior. Să contribuie la construirea unei alternative de stânga care să poată îndepărta cangrena împrăştiată de PSD în democraţia din România.

E nevoie de alternativă pentru echilibrarea balanţei

A acceptat provocarea, cu condiţia de a avea libertatea totală de a construi la nivel local.

„Mulţi m-au judecat, mulţi mi-au spus că sunt candidatul dreptei într-un partid de stânga. Mulţi au pus o etichetă înainte să mă asculte. Dar eu am intrat în politică gândind aşa: dacă vrem o democraţie veritabilă, e nevoie să echilibrăm balanţa. Sunt multe partide de dreapta, dar formaţiuni de stânga care să poată combate caracatiţa PSD nu există. E nevoie de o alternativă şi pe partea aceasta. De echilibru. În plus, nu cred în orientări radicale precum dreapta sau stânga. Sunt, mai degrabă, o persoană de centru, care crede atât în oportunitatea unor măsuri de stânga, cât şi în a unora de dreapta”, spune Eduard.

Candidatul Pro România la Primăria Craiova vrea să îi convingă pe oameni că stânga nu înseamnă doar pensii şi măsuri sociale, ci şi susţinerea micilor antreprenori autohtoni. Că e nevoie şi de măsuri de stânga, mai ales într-o zonă ca Oltenia, dar şi de măsuri care să aducă evoluţia. Că e nevoie de asfalt, canalizare şi soluţii pentru încălzire, dar şi de idei pentru un oraş smart, digitalizat.

S-a hotărât să contribuie la schimbare

Eduard Ciceu s-a născut în Craiova, a studiat aici, dar oportunităţile erau puţine în domeniul de care era pasionat. Aşa că, în urmă cu 16 ani, şi-a luat rucsacul în spate şi s-a mutat în Capitală. Şi-a construit o carieră solidă în Bucureşti. Iar în acest an s-a hotărât să revină în Craiova pentru a contribui la schimbare şi pentru a pune locul său natal pe harta oraşelor dezvoltate din România.

„Au fost 16 ani plini de provocări și schimbări, în care am învățat că determinarea și pasiunea merg mână în mână cu dorul de orașul în care ai crescut, de părinți, de prietenii din copilărie, care te susțin de la distanță, pentru că vor ca ție să îți fie mai bine”, spune Eduard.

“Nu a existat însă o secundă în viața mea să nu mă gândesc să mă întorc ACASĂ. Pentru că știm cu toții că ACASĂ este acolo unde îți sunt părinții, frații, surorile și prietenii cu care ai copilărit. Se spune că nimic nu poate rupe conexiunile emotionale pe care le dezvoltăm când suntem copii.”

„Oamenii jignesc fără să te cunoască”

În textul său de prezentare de pe pagina de Facebook, Eduard Ciceu rupe şabloanele scorţoase ale politicii cu o descriere foarte personală: „Am decis să fac pasul către politică, o lume care mi-a fost descrisă drept „o mocirlă” meschină și plină de compromisuri. După doar două luni de politică, vă pot confirma că descrierea a fost cât se poate de realistă. Oamenii aruncă cu noroi, jignesc în cel mai urât mod cu putință fără să te cunoască, fără să te întrebe cine ești, cum gândești, ce vrei și ce poți face pentru ei. Fac eforturi să-i înțeleg, pentru că realizez că lipsa lor patologică de încredere și alergia emoțională la politicieni e rezultatul procesului de antagonizare la care au fost suspuși sistematic de vechea clasă politică”, mărturiseşte tânărul candidat la Primăria Craiova.

„Îmi doresc însă să-i fac să înțeleagă că începe să se contureze o nouă generație, care nu mai vrea nimic imediat, ci a înțeles că schimbările de acum le va face pentru copiii noștri. Și da, pot să susțin cu tărie că, deși am doar 38 de ani, pentru mine și cei de vârsta mea este deja târziu să mai sperăm că vom avea o Românie împânzită de autostrăzi, cu trenuri de mare viteză, cu spitale dotate ca în Germania sau Franța. Dar nu voi accepta ușor că nu putem face ceva pentru copiii noștri. Pentru ei am intrat în politică și toate proiectele în care vreau să mă implic minte și suflet sunt doar pentru ei”, mai spune Eduard Ciceu.

Descrierea completă a lui Eduard Ciceu se găseşte aici.

Iar programul propus de acesta pentru o Craiova care alege să evolueze poate fi citit aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS