Acasă Sport Volei Volei (m) / Dan Pascu: „Vreau să vină un nume mare la...

Volei (m) / Dan Pascu: „Vreau să vină un nume mare la Craiova și să și trecem de el“

Echipa masculină de volei SCMU Craiova merge din nou în Europa. După ce în sezonul precedent trupa lui Dan Pascu a dat peste „gigantul“ Fenerbahce, anul acesta gruparea din Bănie va concura din nou în a doua cea mai valoroasă competiție europeană din lume, și anume CEV Cup.

Câștigarea Cupei României a adus SCMU Craiova în posibiltatea de a intra în CEV Cup și de a se lupta cu echipe puternice, multe dintre ele vicecampioane sau chiar campioane în țările lor. Startul în competiție pentru SCMU va avea loc în toamna acestui an, undeva prin octombrie-noiembrie, iar pentru a ajunge în grupe, oltenii sunt nevoiți să treacă de preliminarii.

Interes maxim pentru Europa

Contactat de GdS, tehnicianul formației alb-albastre, Dan Pascu, a vorbit despre noul sezon european pe care îl așteaptă cu mare interes și a menționat că se bucură că echipa va avea o nouă oportunitate de a se lupta cu formații puternice din Europa.

„Orice echipă își dorește să participe în cupele europene. Sunt competiții în care te confrunți cu echipe tari la nivel internațional. Este o bună propagandă pentru volei, pentru oraș, deci cu toții ne dorim să facem parte dintre cei mai buni. Practic de asta luptăm în campionat, să ne clasăm pe un loc bun, să obținem medalii, trofee și un loc în Europa. Cu excepția unui singur sezon, cel cu pandemia, SCMU Craiova a participat aproape în permanență în cupele europene, fie CEV Cup, fie Challenge Cup.

Acum vom concura în CEV Cup datorită obținerii Cupei României. Dacă am fi avut doar locul al treilea, eram nevoiți să jucăm în Challenge Cup. În sezonul care vine vreau să vină un nume mare la Craiova și să și trecem de el (n.r. – râde). Prima competiție este Champions League, iar în CEV participă echipele de pe locurile doi, câștigătoarele Cupelor, sau chiar echipe campioane din unele campionate. Este o competiție puternică“, a declarat Dan Pascu.

Au adus doi români, acum se caută străinii

SCMU Craiova va avea parte de multe schimbări și în acest sezon, iar misiunea lui Dănuț Pascu va fi și mai grea de această dată, având în vedere că cinci dintre titulari au părăsit clubul. Antrenorul grupării din Bănie a anunțat primele transferuri reușite de Craiova și a menționat că, în perioada următoare, focusul va fi pe jucătorii străini.

Noi practic pierdem cinci jucători dintre titulari. Este vorba de Viiber, Vinicius, Kovacevic, Lupu și Lică. La ora actuală am rezolvat câteva transferuri de români. I-am adus la echipă pe Mihai Tarța (Baia Mare, fals) și Eduard Ocunschi (Zalău, centru). De asemenea, suntem aproape de aducerea unui alt centru străin. În continuare căutăm jucători competitivi și de valoare pe posturile de ridicător și secund. În fiecare an am luat-o de la zero. La ora actuală, de anul acesta, pe plan internațional se poate observa o creștere a prețurilor jucătorilor străini. De asemenea, în România, din cauza regulii cu doi români în teren, au crescut mult și prețurile românilor. Pentru a face o echipă bună în zilele noastre, costurile sunt mult mai mari. Va fi greu, pentru că noi avem același buget“, a adăugat tehnicianul alb-albaștrilor.

Citește și: Volei (m) / Europa, venim! SCMU Craiova s-a înscris în CEV Cup

Exit mobile version