Acasă Sport Volei Un turneu pur şi simplu perfect!

Un turneu pur şi simplu perfect!

Echipa masculină de volei SCMU Craiova a participat, în acest weekend, la un nou turneu din cadrul Diviziei A1, de această dată găzduit de Sala Polivalentă, din Bănie. Trupa lui Dănuţ Pascu avea nevoie urgentă de două victorii, pentru a păstra şanse reale la calificarea în play-off, iar acest lucru a fost îndeplinit. Cu o motivaţie de excepţie şi un devotament greu de scris în cuvinte, alb-albaştrii au învins şi Steaua şi Ştiinţa Bucureşţi, iar acum se pot lăuda cu prezenţa pe podiumul campionatului.

Ne-am luat revanşa cu Steaua

Oltenii aveau de luat o revanşă în faţa Stelei, după ce bucureştenii s-au impus în meciul tur cu 3-2 (au revenit de la 0-2). Astfel, sâmbătă seară, craiovenii şi-au îndeplinit misiunea şi au obţinut o victorie extrem de importantă în economia clasamentului din Divizia A1. Trupa pregătită de Dănuț Pascu a trecut cu scorul de 3-1 (25-22, 25-23, 23-25, 25-16) de Steaua şi a luat o „gură bună de oxigen“.

Per total, jocul din Bănie a fost extrem de echilibrat, dar și tensionat. Cele două formații au jucat la capacitate maximă, au încercat să surprindă în multe momente și au punctat și spectaculos de câteva ori. Formația antrenată de Dănuț Pascu s-a aflat în permanență la conducere în primul set al întâlnirii, însă bucureștenii s-au ținut aproape de formația gazdă. Alb-albaștrii au gestionat bine finalul și au câștigat cu 25-22.

Steaua a luat patru puncte avans în setul secund, 14-10, dar oltenii lui Pascu au revenit spectaculos și au întors soarta setului în favoarea lor, impunându-se cu 25-23.

De la 20-18 în actul al treilea, alb-albaștrii s-au relaxat, iar acest lucru i-a costat. Steaua a profitat de fiecare minge bâlbâită de sportivii noștri și și-a adjudecat setul cu 25-23. Actul patru a fost și ultimul al partidei, Lică și compania nu le-au mai dat nicio șansă oaspeților și au închis meciul cu 25-16.

Misiune facilă de „mărţişor“

Chiar în ziua de „mărţişor“, alb-albaştrii au făcut instrucţie cu Ştiinţa Bucureşti. Gruparea din Bănie s-a impus cu scorul de 3-0 (25-13, 25-13, 25-13) și astfel a revenit pe locul al treilea în clasamentul Diviziei A1. De menționat că SCMU Craiova are un meci mai puțin disputat decât echipele urmăritoare, Steaua, Dinamo și Unirea Dej.

Alb-albaștrii au fost la conducerea jocului în permanență, diferența de valoare dintre cele două formații fiind vizibilă încă de la primele mingi. Oltenii au jucat și cu frâna de mână trasă, dar, chiar și așa, au făcut un meci foarte bun și s-au impus categoric. Echipa tânără trimisă în teren de Știința București nu a reușit să le pună „leilor“ probleme în niciun moment, iar diferența pe seturi a fost, de fiecare dată, destul de mare.

SCMU Craiova: Gommans, Kovacevic, Bartha, Lică, Suson, Diaconescu (L), Teleleu, Călin, Georgescu, Grigoraș, Lupu.

Pentru SCMU Craiova va urma, la jumătatea lunii martie, un nou turneu dificil. De această dată, trupa lui Dănuț Pascu va da piept cu Dinamo București și Unirea Dej, două formații cu pretenții în acest sezon.

Pascu: „Eram obligaţi să câştigăm“

Antrenorul Craiovei, Dănuţ Pascu, a povestit pentru GdS despre tensiunea şi, totodată, presiunea prin care a trecut echipa sa în meciul cu Steaua, se sâmbătă. Victoria era esenţială pentru ca obiectivul să rămână „în picioare“.

„În primul rând, a fost o încărcătură psihică foarte mare în meciul cu Steaua. Atât noi, cât şi ei, ştiam că de acest meci poate depinde rămânerea în primele patru. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest joc, atât din punct de vedere tactic, cât şi fizic şi emoţional, iar acest lucru s-a şi văzut în timpul jocului. A fost un meci spectaculos între două formaţii de valori apropiate, iar acum ne bucurăm de reuşită. La ei am avut 2-0 şi 20-16, iar din acel moment s-a întors meciul. Acum eram obligaţi să câştigăm, altfel erau şanse minime să mai urcăm în primele patru. Tot ce apreciez este că băieţii au înţeles perfect acest lucru şi s-au mobilizat la maxim“, a spus Pascu, pentru GdS.

Greul acum începe pentru alb-albaştri, care se vor deplasa în perioada 12-13 martie la Bucureşti, pentru duelurile cu Dinamo şi Unirea Dej.

„Urmează un turneu complicat, cu Dinamo şi cu Unirea Dej. Cu Dinamo am avut doar meciuri strânse, 3-2 în turul de campionat, 3-1 în finala Cupei. Mă aştept să fie un meci extrem de echilibrat şi de această dată, mai ales că ei sunt pe val. I-au bătut pe Arcada de două ori, în semifinala Cupei şi în retur. Ceea ce este clar e că mergem la Bucureşti să îi învingem, atât pe ei, cât şi pe cei de la Dej“, a adăugat tehnicianul echipei.

Citeşte şi: Mihai Covaliu: „Vaccinarea nu este obligatorie pentru a participa la JO“

Exit mobile version