Acasă Sport Volei Laurenţiu Lică: „Anul acesta vrem să obţinem o nouă medalie”

Laurenţiu Lică: „Anul acesta vrem să obţinem o nouă medalie”

Echipa masculină de volei SCMU Craiova a început pregătirea pentru noul sezon. Elevii lui Dănuţ Pascu se antrenează în oraş, în Sala Polivalentă din Bănie şi încearcă să stea cât mai departe de noul virus. Căpitanul grupării oltene, Laurenţiu Lică, a vorbit pentru GdS despre situaţia actuală de la echipă şi a mărturisit că toată lumea este precaută în această perioadă.

„Am intrat deja în pregătire, încercăm să ajungem la nivelul pe care l-am lăsat. Avem timp destul la dispoziţie. Încercăm să fim atenţi cu toată această nebunie cu noul coronavirus, ne protejăm şi suntem conştienţi că trebuie să fim responsabili. Orice greşeală, o mică neatenţie sau o neglijenţă ar putea să coste întreaga echipă. Este o perioadă ciudată, dar mă bucur enorm că am început pregătirea. Dan Pascu a hotărât să ne reunim din timp, ca să putem efectua toate etapele necesare pentru noul campionat, şi aici mă refer la antrenamente şi la pregătirea fizică. În fiecare an am optat să stăm acasă, mai ales că avem Sala Polivalentă la dispoziţie”, a spus Laurenţiu Lică, căpitanul Craiovei.

Transferuri pe măsură

După ce jucătorii străini au părăsit echipa în această vară, SCMU Craiova s-a întărit cu trei sportivi de calitate. Olandezul Gommans Ewoud, croatul Marino Marelic şi sârbul Ştefan Kovačević sunt cei trei străini care au completat lotul lui Dănuţ Pascu pentru sezonul 2020/2021.

„Au venit trei jucători străini, un olandez, un croat şi un sârb, care sunt absolut la nivelul pretenţiilor noastre. Nu am avut niciodată probleme cu adaptarea noilor veniţi. Împreună vom încerca să ducem echipa cât mai sus în clasament”, a adăugat căpitanul Ştiinţei, Laurenţiu Lică.

Gommans Ewoud este născut pe 17.11.1990, este tot extremă şi este component al lotului naţional al Olandei. În campionatul precedent a jucat la United Volleys Frankfurt (Germania). Marino Marelic este născut pe 16.10.1995, este extremă şi în sezonul trecut a evoluat la Mladost Zagreb. Ultimul, dar nu cel din urmă este Ştefan Kovačević. În vârstă de 25 de ani, Kovačević măsoară 2.07 metri și evoluează pe postul de centru. Acesta a venit de la formația Mladost Zagreb și a mai jucat la Vojvodina Novi sad (2010/11-2016/17, 2018/19) și Spartak Subotica (2017/18).

Se complică liga: doar patru echipe în play-off

Sistemul competiţional în Divizia A1 s-a schimbat, iar din acest sezon doar primele patru formaţii vor pătrunde în play-off. „Lolo” consideră că va fi mult mai greu de acum înainte să prinzi unul dintre primele locuri, având în vedere că numărul de echipe s-a mărit. De asemenea, acesta a vorbit puţin şi despre cele trei formaţii care şi-au anunţat prezenţa în prima ligă, anul acesta: Ştiinţa Bucureşti, Steaua şi Braşov.

„Anul acesta, tragerea la sorţi a fost ca niciodată. În prima parte a turului întâlnim echipe din a doua jumătate a clasamentului, iar cu echipele importante ne vom lupta în partea a doua a competiţiei. Sistemul s-a schimbat începând din acest sezon, iar primele patru formaţii din campionat vor intra în play-off. Noi vom încerca să rămânem în primele patru echipe din România. Acesta este obiectivul nostru principal pentru prima parte a sezonului. Apoi, vom ataca, ca de fiecare dată, un loc cât mai sus în clasamentul final. Vrem să obţinem o nouă medalie.

Va fi mult mai greu să prinzi play-off-ul acum. În fiecare an au fost şase echipe care au emis pretenţii. Anul acesta nu ai voie să faci greşeli. A fost o surpriză şi pentru mine că Braşovul a reuşit să pătrundă în prima divizie. De la Ştiinţa Bucureşti avem câteva informaţii, cunoaştem mai mulţi jucători, dar şi pe antrenorul de acolo. Mă bucur mult că apar echipe noi, pentru că acest lucru arată că interesul pentru volei rămâne unul ridicat. Felicit Federaţia pentru că a reuşit să alinieze 12 echipe în Ligă, nu este un lucru foarte uşor de realizat”, a explicat Laurenţiu Lică.

Lotul echipei de volei masculin pentru sezonul 2020/2021 se prezintă astfel: Cristian Andrei Bartha, Marino Marelic, Gommans Ewoud, Stefan Kovačević – Dan Grigoraș, Ion Ciprian Teleleu, Andrei Nicuşor Georgescu, Ștefan Lupu, Silviu Ioan Suson, Sergio Diaconescu, Laurenţiu Costin Marciu, Laurenţiu Lică, Robert Irinel Călin.

Citeşte şi: Atletism / România, locul al treilea la Campionatul Balcanic de semimaraton

Exit mobile version