Acasă Sport Tenis Ana Bogdan: „Victoria cu Ucraina e cea mai mare bucurie pe care...

Ana Bogdan: „Victoria cu Ucraina e cea mai mare bucurie pe care am trăit-o pe teren“

Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbăta trecută, la Florida, printr-un punct adus la dublu de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian. România a reuşit o revenire spectaculoasă după ce a fost condusă cu 2-0 şi va juca la turneul final de la Sevilla, din noiembrie.

Ana Bogdan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că obţinerea calificării la turneul final al Billie Jean King Cup în meciul cu Ucraina reprezintă cea mai mare bucurie pe care a trăit-o pe teren în ultimii ani.

„Toţi am avut acelaşi vis, să ajungem acolo, în Grupa Mondială, alături de cei mai buni. Şi iată că am reuşit. Cred că a fost cea mai mare bucurie pe care am trăit-o pe teren în ultimii ani. Când joci pentru România altul este sentimentul, este unul de onoare, de măreţie… nici nu îmi găsesc cuvintele să descriu. Dar pentru mine este foarte important să reprezint România în Billie Jean King Cup. Mă bucur enorm de acest succes alături de fete, de echipă, şi sunt sigură că în putem face în continuare lucruri frumoase împreună. Pentru că toţi suntem unul, am tras împreună, am avut acelaşi vis, am crezut până la final şi am reuşit.

Acum, de abia aştept să mergem să jucăm la Sevilla. Trebuie să credem în continuare în forţele noastre, în puterea echipei. Iar dacă noi credem şi suntem uniţi putem face lucruri mari împreună. Suntem printre cele mai bune ţări din lume, iar asta ne face mândri de ceea ce am realizat“, a declarat emoţionată Ana Bogdan.

Mara Gae: „Sunt foarte mândră!“

Mara Gae, convocată în premieră la echipa naţională de Billie Jean King Cup, s-a arătat mândră de faptul că făcut parte din lot la meciul cu Ucraina.

„Eu sunt nouă, e prima oară când reprezint România în această competiţie. Îi mulţumesc lui Horia şi fetelor pentru că m-au ajutat să trăiesc un vis pe care îl am de când eram mică. Faptul că am putut să fiu acolo, să le susţin pe fete, să simt pe pielea mea ceea ce au realizat ele, este incredibil. Sunt foarte mândră, încă nu îmi vine să cred ce au realizat ele într-o singură zi”, a menţionat Mara Gae.

Tecău: „România poate câştiga Billie Jean King Cup“

Căpitanul nejucător al echipei naţionale, Horia Tecău, a adăugat faptul că România poate câştiga trofeul pus în joc în luna noiembrie la Sevilla. El a subliniat, totodată, efortul admirabil făcut de Ana Bogdan şi Jaqueline Christian.

„Visăm în continuare, Sevilla are loc în noiembrie şi noiembrie vine imediat. Noi mereu când vorbim despre această echipă credem în potenţialul ei şi că poate câştiga această competiţie. Sigur că trofeul nu se câştigă dintr-un meci, sunt multe de jucat. Primul pas a fost calificarea. Însă există această atitudine care ne poate oferi şansa de a câştiga. Trebuie să credem în această echipă a României, pentru că poate juca în orice zi la cel mai înalt nivel. A demonstrat asta de mai multe ori. Aşa că noi credem că este posibil acest obiectiv de a câştiga. Mentalitatea la Sevilla asta va fi, mergem să câştigăm. Putem să credem până la capăt. Faptul că suntem pentru prima oară la turneul final ne oferă o motivaţie în plus.

Este admirabil efortul făcut de Ana, de Jaqueline, de Anca, de Mara, de a se dărui zilnic pentru această performanţă, cu toată presiunea la care au fost supuse. Iar noi, cei din jurul lor, nu am făcut decât să le ţinem acolo cât mai concentrate şi să le facem să creadă până la capăt. Iar în final ele au arătat calitatea lor şi încrederea lor. Acesta este un moment de schimbare pentru toată lumea care vine şi cu o calificare la turneul final. Iar eu sunt foarte mândru şi entuziasmat. De aceea, vreau să le mulţumesc fetelor că vin şi se dăruiesc la echipa naţională“, a punctat şi Horia Tecău.

Citeşte şi: Victor Cornea, calificare fără probleme în sferturi la Munchen

Exit mobile version