Acasă Sport Tenis Jaqueline Cristian, start lansat la turneul de la Charleston

Jaqueline Cristian, start lansat la turneul de la Charleston

Jaqueline Cristian a debutat cu dreptul la turneul de categorie „WTA 500” de la Charleston, dotat cu premii totale de 922.573 de dolari. Ea a reușit să treacă în două seturi de americanca Sachia Vickery (132 WTA), scor 6-1, 6-4, după o oră şi 35 de minute.

Românca a dominat primul set, câştigat cu 6-1. Vickery a opus mai multă rezistență în setul al doilea, în care a și câștigat patru game-uri. Cristian a condus cu 4-1, dar a fost egalată imediat de sportiva americancă. Românca a reuşit, apoi, un nou break, decisiv pentru a închide jocul în favoarea sa.

Jaqueline Cristian fusese învinsă de Vickery în prima lor confruntare, în 2020 la Canberra (Australia), cu 1-6, 7-5, 7-5, în primul tur.

Premiu consistent după doar o victorie

Pentru prezența în turul al doilea la Charleston, Jaqueline Cristian și-a asigurat un cec în valoare de 6.940 de dolari și 32 de puncte în clasamentul mondial. Următoarea sa adversară va fi tot o americancă, Madison Keys, a opta favorită şi campioană în 2019 la Charleston. Singurul duel dintre Keys (29 ani, 18 WTA) şi Cristian s-a consumat în 2022, în turul al doilea la Australian Open. Atunci, americanca s-a impus cu 6-2, 7-5.

Reamintim că pe tabloul principal de la WTA Charleston se mai află româncele Ana Bogdan și Gabriela Lee (fostă Talabă).

Credit One Charleston Open este un turneu din categoria WTA 500 ce se desfășoară în perioada 1-7 aprilie. Se joacă pe zgură verde și este dotat cu premii totale în valoare de $922,573. Campioana en-titre este Ons Jabeur.

Citește și: Anca Todoni a acees pe tabloul principal de la Bogota

Exit mobile version