Acasă Sport Tenis Greu cu Ostapenko! Sorana Cîrstea, învinsă de letonă după o revenire spectaculoasă

Greu cu Ostapenko! Sorana Cîrstea, învinsă de letonă după o revenire spectaculoasă

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur de la Adelaide, după ce a cedat partida cu favorita 6, Jelena Ostapenko, scor 6-2, 2-6, 4-6. Sportiva noastră a început mai bine, dar nu a putut face față jocului când letona și-a ridicat nivelul. Cu acest succes, Jelena Ostapenko a răzbunat, practic, înfrângerea de la Wimbledon 2023 contra Soranei Cîrstea.

Din nefericire, Sori nu a fost capabilă să mențină nivelul din primul set, când reprezentanta noastră s-a impus cu 6-2 după 33 de minute de joc. Fosta învingătoare de la Roland Garros și-a ridicat brusc mult nivelul, reușind în total 43 de lovituri direct câștigătoare (aproape dublu față de Sori – 22), notează Eurosport. Până la final, Ostapenko a fost de neoprit şi a obţinut biletul pentru faza următoare a competiţiei.

Românca a încheiat cu 7 aşi şi 8 duble greşeli, în timp ce Ostapenko (26 ani, 12 WTA) a avut 6 aşi şi 3 duble greşeli.

Cîrstea s-a ales cu un cec de 8.860 de dolari şi un punct WTA. Baltica are acum 4-1 în meciurile directe cu Cîrstea, singurul succes al Soranei venind anul trecut, la precedentul lor meci, cu 4-6, 7-6 (8/6), 6-4, în turul secund la Wimbledon.

În turul următor, Ostapenko va avea o misiune dificilă, urmând a juca împotriva Carolinei Garcia, care a avut nevoie de set decisiv pentru a trece de favorita publicului, Taylah Preston, 6-4, 1-6, 6-3.

De partea cealaltă, pentru Sorana (26 WTA) a fost a doua înfrângere consecutivă în 2024, după ce a cedat în primul tur și la Brisbane, contra Lindei Noskova. Sportiva noastră traversează o criză de formă evidentă, fiind eliminată în prima manșă la fiecare din ultimele 5 turnee la care a participat.

Citeşte şi: Bogdan şi Niculescu, eliminate încă din primul tur al probei de dublu de la Adelaide

Exit mobile version