Acasă Sport Tenis Irina Begu s-a retras, Emma Răducanu a intrat direct pe tabloul principal de...

Irina Begu s-a retras, Emma Răducanu a intrat direct pe tabloul principal de la AO

Campioana US Open 2021, Emma Răducanu, a intrat pe tabloul principal de la Australian Open, după ce Lauren Davis s-a retras din cauza unei accidentări, relatează WTA.

La data limită de înscriere la Australian Open, în decembrie, clasamentul protejat al Emmei Răducanu nu era suficient de ridicat pentru a-i asigura intrarea directă pe tablou. Acum, după mai multe retrageri de pe tabloul principal, inclusiv a finalistei de la Roland Garros – Karolina Muchova, a dublei campioane de la Wimbledon – Petra Kvitova, a Irinei-Camelia Begu, a lui Caty McNally şi acum a lui Davis, Răducanu nu va mai fi nevoită să joace în calificări.

Stop după 12 ediţii consecutive la AO

Irina Begu, a treia rachetă a României, și-a anunțat retragerea din cauza unei accidentări: „Australia, îți voi simți lipsa, ne vedem în 2025″, a fost mesajul Irinei pe rețelele de socializare.

Irina nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2023. Românca a pierdut în primul tur la US Open, după care a ratat sezonul asiatic, dar și ultimele competiții ale anului

Prin urmare, pe tabloul principal le avem acum prezente doar pe Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, însă numărul româncelor ar putea crește, dacă alte patru vor trece de calificări. Este vorba despre jucătoarele Gabriela Ruse (locul 128 WTA), Andreea Mitu (218), Irina Bara (184) şi Miriam Bulgaru (194).

Citeşte şi: S-a lovit cu racheta de tenis în cap până i-a dat sângele! Mannarino, gest uluitor la United Cup

Exit mobile version