Acasă Sport Tenis Novak Djokovic a câștigat cu emoții duelul cu Griekspoor, de la Paris

Novak Djokovic a câștigat cu emoții duelul cu Griekspoor, de la Paris

Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Paris, după ce l-a învins în trei seturi, 4-6, 7-6 (7/2), 6-4, pe olandezul Tallon Griekspoor, într-o partidă disputată joi.

Djokovic, numărul unu mondial, a avut nevoie de peste două ore şi jumătate pentru a-l învinge pe Griekspoor (locul 23 ATP), după ce a fost la un pas de eliminare în setul secund, câştigat la tiebreak. În turul următor, el îl va avea ca adversar pe Holger Rune, într-o reeditare a finalei de anul trecut din capitala Franţei, câştigată de tânărul jucător danez.

Anul trecut, Holger Rune a semnat o serie de cinci victorii consecutive în faţa unor jucători din Top 10 ATP, ultima dintre ei în faţa lui Djokovic, în finală, pentru a-şi trece în palmares primul trofeu de categoria Masters 1.000.

Un virus i-a dat bătăi de cap

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani, a dezvăluit după meciul cu Griekspoor că se confruntă cu un virsul intestinal.

„Este greu să ai mintea limpede când petreci mai mult timp la toaletă decât pe teren, în ultimele trei zile. Nivelul meu de energie a fost foarte scăzut în ultimele zile. Am luat zilele una după alta, iar astăzi a fost poate cea mai proastă zi. Sper doar că mâine va fi mai bine. Dar este unul dintre acele meciuri în care trebuie să accepţi circumstanţele să accepţi cum te simţi şi să încerci să rămâi în meci, ceea ce am făcut”, a spus sârbul.

Citește și: Trei românce au avansat în optimile turneului ITF de la Heraklion

Exit mobile version