Acasă Sport Tenis Autokappa Trophy 2023 a ajuns la final! Craioveanul Ionuț Dumitru și Maria...

Autokappa Trophy 2023 a ajuns la final! Craioveanul Ionuț Dumitru și Maria Șandru au triumfat

Circuitul Naţional FRT Autokappa Trophy, ed. a V-a a ajuns la final, iar câștigătorii au avut ocazia să ridice trofeul mult dorit, pentru care au muncit mai bine de cinci zile. Nivelul de joc a fost unul extrem de ridicat, mai ales că la competiție au participat sportivi importanți ai țării, precum și liderii naționali.

Craioveanul Ionuț Dumitru a făcut „legea“ în finala masculină, câștigând convingător finala, în timp ce la feminin a fost nevoie tot de două seturi pentru a se stabili învingătoarea. La final, bucuria cea mare a fost de partea lui Ionuț Dumitru și a Mariei Șandru, cei doi câștigând în premieră competiția organizată la Tenis Club Stănică.

La masculin, Ionuț Dumitru a câștigat cu scorul de 6-2, 6-3 finala cu Ștefan Szabo. Până la ridicarea trofeului, Dumitru a trecut de Ianis Ghiulea (2-6, 7-6, 6-4), Andrei Capatos (6-3, 6-2), Albert Pipie (6-4, 6-3) și Ștefan Szabo (6-2, 6-3).

La feminin, Maria Șandru s-a impus în finala disputată contra sportivei Alexia Bojin, scor 6-1, 6-3. Victoriile la această competiție au venit împotriva următoarelor sportive: Slovenszky (6-2, 2-6, 6-1), Maria Roșca (6-4, 6-3), Andra Marcu (6-1, 6-0) și Alexia Bojin (6-0, 6-3).

Spectacol și la dublu

De asemenea, la Autokappa Trophy s-au disputat partide și la dublu. La băieți, Bogdan Bucătaru/Albert Pipie au câștigat competiția după  7-6 (4), 6-0 cu perechea Ianis Ghiulea/Radu Marinaș. La feminin, Eva Roșca și Maria Roșca au triumfat după o victorie în două seturi, scor 6-2, 6-1 cu echipa formată din Clara Popescu/Petrache Bozu.

Menționăm faptul că una dintre finalistele probei de dublu, și anume Clara Popescu, este o tânără sportivă talentată din Craiova, care s-a descurcat mai mult decât bine la Circuitul Naţional FRT Autokappa Trophy.

Arbitrul principal al acestei competiții a fost Daniel Lazar, în timp ce Dan Gheorghe a fost reprezentantul Autokappa și, totodată, sponsorul oficial al turneului. Dan este printre cei mai mari iubitori ai tenisului și susținător al performanței în sportul alb.

Victor Stănică: „Copiii au fost profesioniști, iar fair-play-ul a dominat

Preşedintele clubului Tenis Club Stănică, Victor Stănică, a vorbit cu GdS la finalul turneului și s-a arătat mândru că astfel de tinere talente și-au expus talentul în „curtea sa“. De asemenea, acesta i-a felicitat pe câștigători și a menționat că se bucură de reușita craioveanului Ionuț Dumitru.

Ne bucurăm că am putut organiza, pentru al 5-lea an consecutiv, cea mai mare competiție de tenis organizată juniorilor U14 din țară, una care a reunit cei mai valoroși sportivi ai țării. A fost spectacol atât pe teren, cât și în afara lui, iar fair-play-ul a dominat. Copiii au fost profesioniști! Le mulțumim sponsorilor care au făcut din această competiție o tradiție pentru regiunea noastră.

Pentru încă o dată, s-au oferit unele dintre cele mai mari premii și avem promisiuni că acest turneu va deveni din ce în ce mai spectaculos și mai bine premiat. În fiecare an, nivelul de joc este unul extrem de ridicat, participând cei mai buni sportivi ai țării. Anul acesta am putut vedea liderii naționali atât la fete, cât și la băieți. Ne bucurăm că vedem evoluție din partea lor de la an la an și sperăm să-i urmărim și pe marile arene ale lumii.

Suntem extrem de mândri de craioveanul nostru. Niciodată clasamentul nu joacă pe teren, ci forma de moment își spune cuvântul. De aceea este tenisul un sport atât de plăcut, pentru că este, totodată, imprevizibil. Noi îl felicităm pe Ionuț Dumitru și sperăm să continue în aceeași notă. La începutul lunii octombrie vom organiza o competiție națională, destinată copiilor de 10,12 și 14 ani. Va fi un turneu important pentru tenisul național, pe care suntem nerăbdători să-l organizăm“, a spus Victor Stănică.

Citește și: Interviu în L’Equipe cu un specialist care a examinat probe ale Simonei Halep: „Condamnăm o nevinovată”

Exit mobile version