Acasă Sport Tenis Jaqueline Cristian joacă perfect la Praga! Merge în sferturi după 2-0 cu...

Jaqueline Cristian joacă perfect la Praga! Merge în sferturi după 2-0 cu Arango

Jaqueline Cristian s-a calificat miercuri în sferturile turneului WTA de la Praga, sportiva noastră (locul 122 mondial) trecând, scor 6-4, 6-3, de Emiliana Arango (Columbia – locul 181 WTA).

Primul set a fost unul destul de ciudat, cu răsturnări de situație și cu multe break-uri. Ambele sportive au avut ezitări pe lansare, Jaqueline pierzând două gameuri de serviciu, iar adversara trei. În cele din urmă, Cristian și-a adjudecat manșa după ce pe final de set a fost agresivă şi a jucat inteligent.

Românca, mai bună până la final

După ce a pierdut la doar câteva puncte primul set, Emiliana a cedat din punct de vedere mental. A devenit tot mai nervoasă, a comentat la unele decizii ale arbitrilor de linie, iar jocul său a luat-o în jos. Jaqueline a profitat în debutul setului al doilea de problemele de concentrare ale adversarei și s-a distanțat la 3-0. De la 4-1, jucătoarea din Columbia a avut o mică răbufnire de orgoliu, venind la un singur game în spatele româncei. Nu a fost, însă, loc pentru o revenire completă a jucătoarei din America de Sud, pentru că Jaqueline a accelerat şi a pus presiune la retur. Imediat a venit break-ul care până la urmă a făcut diferența în set (6-3 pentru Cristian).

Calificarea în sferturi este recompensată cu un cec în valoare de $6.418 și cu 60 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

Pentru un loc în semifinalele de la Praga, Jaqueline va avea de luptat cu Kateryna Baindl (Ucraina – 29 de ani, locul 98 WTA la simplu și favorită 8 a competiției).

Citeşte şi: Sorana Cîrstea a avut parte de un meci de pomină cu Martic, la Washington

Exit mobile version