Acasă Sport Tenis Jaqueline Cristian a dat lovitura la Praga! Victorie extraordinară cu Bouzkova

Jaqueline Cristian a dat lovitura la Praga! Victorie extraordinară cu Bouzkova

Jaqueline Cristian a produs o mare surpriză şi s-a impus în primul tur al turneului WTA 250 de la Praga în fața deținătoarei titlului, favorita principală Marie Bouzkova, scor 6-4, 4-6, 6-4. Într-o partidă cu multe break-uri și fluctuații de scor, Jaqueline Cristian a reușit una dintre cele mai importante victorii ale carierei.

Jaqueline a fost jucătoarea mai bună în primul set, s-a distanțat la 5-2, dar până la urmă s-a impus cu 6-4. Cehoaica recuperase un break și anunța că nu are de gând să plece prea repede la vestiare, dar a cedat în cele din urmă. În actul secund, rolurile s-au inversat, Bouzkova a fost sportiva mai bună şi a trimis meciul în decisiv tot după un 6-4.

Ultimul set a debutat cu jucătoarea din Cehia la conducere, scor 3-1. Jaqueline părea că cedează uşor-uşor, dar, în cele din urmă, a restabilit egalitatea. La 3-3, românca a izbutit un nou break, care s-a arătat a fi hotărâtor. Nu s-a greşit mai deloc cu serva până la final, iar sportiva noastră a închis meciul cu 6-4.

„Am crezut în mine până la ultimul punct“

Ne cunoaștem din perioada junioratului, știam la ce să mă aștept, nu avea să fie ușor, am avut până acum bătălii bune. Am încercat tot ce se poate ca să mă țin de planul de joc discutat cu antrenorul meu, dar, evident, mă așteptam la un meci dur, scorul o demonstrează. Am reușit să câștig, asta înseamnă foarte mult pentru mine. Cred că am fost foarte pozitivă, am crezut în mine până la ultimul punct și nu am renunțat în niciun moment, aceasta a fost cheia“, a declarat Jaqueline după încheierea meciului.

Bouzkova conducea cu 3-0 în meciurile lor directe, cel mai recent duel în ianuarie, la Hobart. Jaqueline a învins o jucătoare clasată în Top 40, mai exact pe locul 39, după ce mai izbutise două victorii semnificative anul acesta, cu Sloane Stephens, 48 WTA, la Madrid, respectiv cu Lucia Bronzetti, 47 WTA, la Wimbledon.

Următoarea ei adversară va fi învingătoarea dintre Barbora Palicova (Ceh, 229 WTA) și Emiliana Arango (Col, 22 de ani, 181 WTA).

Citeşte şi: A venit şi momentul lui! Marius Copil a câştigat turneul ITF de la Bacău

Exit mobile version