Acasă Sport Tenis Dramatism la maxim! Ana Bogdan a pierdut uluitor cu Tsurenko, dar e...

Dramatism la maxim! Ana Bogdan a pierdut uluitor cu Tsurenko, dar e în istoria Wimbledon-ului

Ana Bogdan a fost aproape de a reuși victoria carierei și de a se califica în optimi la Wimbledon, după un meci de infarct, interzis cardiacilor. Confruntarea cu Tsurenko a ajuns în set decisiv și mai apoi în tiebreak, unde lupta a mers cap la cap până la 20-18 în favoarea Lesiei Tsurenko. La final, tabela a indicat 4-6, 6-3, 7-6 (18) pentru ucrainiancă.

Serviciul nu a fost un punct forte în acest meci pentru niciuna dintre cele două adversare, iar punctele s-au decis, în special, pe sclipirile de moment. Ana a debutat bine, cu două break-uri, dar ucrainianca a restabilit egalitatea rapid, la patru. Acela a fost momentul cheie al primului set, pentru să jucătoarea din Sinaia a mai câștigat încă o dată pe serviciul advers, iar apoi a închis actul la 6-4.

În setul al doilea au apărut problemele pentru Bogdan, care a acuzat dureri de cap și a fost nevoită să solicite timeout medical. Între timp, Tsurenko făcuse deja 4-0 și se desprinsese total pe tabelă. Imediat după revenirea pe teren, Ana s-a apropiat nesperat la doar un game, dar nu a mai făcut față pe final. Tsurenko și-a adjudecat actul doi și a trimis partida într-un decisiv.

Un meci care părea că nu se va termina…

Tenisunea unei optimi de finală s-a simțit din plin, iar greșelile neforțate și-au făcut apariția. Mai întâi, Tsurenko a condus cu 2-0 și 3-2, apoi românca noastră a revenit fabulos în meci și a preluat conducerea. S-a făcut chiar 5-3, dar Ana nu a reușit să închidă meciul cu serviciul. La 5-4, presiunea a fost îndreptată spre Lesia, dar care și-a făcut treaba și a trimis setul în prelungiri. A continuat seria break-urilor și, inevitabil, a venit super-tiebreak-ul din decisiv.

Jocul a decurs incredibil apoi. Tsurenko a început tare și s-a distanțat la 5-1. Când totul părea că se încheie în acest duel, Ana a mai avut o răbufnire de orgoliu și a restabilit egalitatea. S-a mers din aproape în aproape, iar tie-breakul s-a încheiat, în cele din urmă, cu un incredibil 20-18 în favoarea adversarei. Acesta s-a dovedit a fi cel mai lung tie-break dintr-un meci de simplu feminin, din istoria turneelor de Grand Slam. Vechiul record era 19-17, stabilit în 2015, la meciul Konta – Alertova, din turul 1 de la Roland Garros.

Citește și: Bianca Andreescu a trecut de Bondar şi e în turul doi la Wimbledon

Exit mobile version