Acasă Sport Tenis Iga Swiatek își păstrează trofeul de la Roland Garros! Meci „nebun“ cu...

Iga Swiatek își păstrează trofeul de la Roland Garros! Meci „nebun“ cu Muchova

Iga Swiatek (Polonia) a învins-o pe Karolina Muchova (Cehia), scor 6-2, 5-7, 6-4, și este campioana de la Roland Garros 2023. Swiatek pornea cu toate atuurile în ultimul act. Era campioană en-titre la Paris, avea bilanț 100% în finalele de Grand Slam din carieră, 3 din 3, iar parcursul din acest an fusese prea perfect pentru poloneză.

Muchova venea după o semifinală epuizantă, 3 ore și 17 minute în fața bielorusei Sabalenka. Chiar și în această situație, condiția fizică avea să fie cea mai mică problemă în fața lui Swiatek. Liderul WTA nu i-a dat timp de încălzire. Până să se dezmeticească sportiva din Cehia, tabela indica deja 3-0. Actul inaugural n-a avut istoric. A fost 6-2, după 45 de minute, dar din setul secund a început, cu adevărat, finala.

Muchova a dat totul, dar „tăvălugul“ polonez a fost de neoprit

S-a făcut rapid 3-0 pentru Iga și nimic nu anunța tresărirea Karolinei. Muchova a revenit în joc uimitor. A egalat la 3, moment în care publicul a început să îi strige numele. A urmat apoi un joc de la egal la egal, iar diferența s-a realizat la 5-5. Acolo, cehoaica s-a impus eroic și a trimis meciul în decisiv. Desfășurarea actulul final a fost entuziasmantă pentru fanii neutri. Muchova a condus cu 2-0 și 4-3, cu break în față de fiecare dată, dar a cedat în fața polonezei și a forței sale mentale în cele din urmă. Iga, cea care a fost ajutată de serviciu în momentele cruciale, a câștigat, astfel, cel de-al treilea său titlu de la Paris, după cele din 2020 și 2022.

Iga Swiatek este cea mai tânără câștigătoare de titluri consecutive de la Roland Garros de la Monica Seles (1990, 1991, 1992), informează Gsp. Ea este, de asemenea, prima jucătoare care își apără titlul de la belgianca Justine Henin (2005-2006-2007). Swiatek, alături de Monica Seles și Naomi Osaka, este singura jucătoare din Era Open care își câștigă primele 4 finale de Grand Slam jucate în carieră.

Citește și: Djokovic, din nou finalist la Roland Garros! Ruud încearcă triumful la Paris

Exit mobile version