Acasă Sport Tenis Fizic a rezistat doar un set! Irina Begu a părăsit cu capul...

Fizic a rezistat doar un set! Irina Begu a părăsit cu capul sus turneul de la Madrid

Irina Begu a fost învinsă de grecoaica Maria Sakkari cu 6-7 (3/7), 6-4, 6-2, marţi seară, în sferturile de finală ale turneului de la Madrid. Sportiva noastră (32 ani, 35 WTA) s-a înclinat după aproape trei ore de joc (2 h 52 min) în faţa numărului nouă mondial.

Deși a început excelent meciul și a destabilizat-o pe Sakkari cu multe lovituri incomode, Begu și-a pierdut energia în următoarele două seturi. Maria a dus scorul întâlnirilor directe la 3-1, în timp ce Irina se consolează cu faptul că a devenit racheta numărul 1 a României după turneul de la Madrid.

Begu, care nu pierduse niciun set până în sferturi, a condus cu 5-3 în primul act, dar a fost egalată şi s-a ajuns în tiebreak, unde românca a reuşit să se impună cu 7-3. Sakkari a ridicat nivelul de joc şi a dominat setul secund, în care a condus aproape tot timpul şi a câştigat cu 6-4. Sakkari a fost mai bună şi în decisiv, în principal din punct de vedere fizic, impunându-se la final cu 6-2.

Irina Begu a încheiat sfertul de la Madrid cu un as şi 6 duble greşeli, în timp ce Sakkari a avut 4 aşi şi 2 duble greşeli. Grecoaica a servit mai bine decât Begu şi şi-a creat 21 de mingi de break, reuşind să fructifice 8 dintre ele. Irina Begu, cap de serie numărul 31, s-a ales cu un cec de 161.525 de euro şi 215 puncte WTA.

Citeşte şi: Gabi Ruse, mai inspirată decât Niculescu, merge în semifinalele de la Madrid

Exit mobile version