Acasă Sport Tenis Patru românce intră direct pe tabloul principal de la Roland Garros. Când...

Patru românce intră direct pe tabloul principal de la Roland Garros. Când debutează turneul

​Patru jucătoare din România au fost acceptate direct pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului (28 mai – 11 iunie). Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Patricia Țig (a folosit regula clasamentului protejat) vor concura direct la competiţia din Hexagon, fără a mai fi nevoite să treacă de tururi preliminare. Informaţia a fost furnizată de către freelancer-ul Daniel Radu, pe pagina sa de Facebook.

Pe tabloul principal vor mai ajunge sportivele care vor trece de calificări. Jaqueline Cristian își va folosi clasamentul protejat pentru Wimbledon, deci în Franţa va fi nevoită să treacă de mai multe tururi preliminare pentru a se alătura celor mai bune sportive. În calificări, România poate avea între 4 și 9 românce, iar înscrierile se finalizează peste două săptămâni. 

Suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep va participa la Roland Garros doar dacă va primi un wild-card din partea organizatorilor. 

Grand Slam-ul de la Roland Garros este programat între 28 mai și 11 iunie. La feminin, Iga Swiatek a cucerit trofeul în 2022, în timp ce la masculin s-a impus Rafael Nadal.

Citeşte şi: Am dat cu piciorul și de data asta! România, învinsă incredibil de Slovenia în calificările Billie Jean Cup

Exit mobile version