Acasă Sport Tenis Nicholas Ionel, victorie frumoasă cu Trungelliti, la Girona

Nicholas Ionel, victorie frumoasă cu Trungelliti, la Girona

Jucătorul român Nicholas David Ionel (20 ani, 230 ATP) a reuşit, marţi seară, să se califice în optimile de finală ale turneului challenger de la Girona (Spania), dotat cu premii totale de 73.000 de dolari. Acesta a dispus de argentinianul Marco Trungelliti cu 3-6, 6-1, 7-5.

Ionel, autor a 7 duble greşeli în acest meci, a obţinut victoria după două ore şi 20 de minute. Aceasta a fost prima lor întâlnire directă.

După ce a cedat primul act fără a emite vreo pretenţie, jocul părea că decurge în favoarea argentinianului şi că ne vom îndrepta spre o victorie a lui Trungelliti. Doar că, Ionel a avut o revenire spectaculoasă în actul secund, pe care şi l-a adjudecat cu 6-1. Acesta a trimis, astfel, meciul într-un decisiv, iar încrederea lui crescuse considerabil. În setul trei, românul a condus cu 3-0, apoi sud-americanul a trecut la conducere, scor 5-4. Nicholas Ionel a câştigat ultimele trei ghemuri ale întâlnirii cu Trungelliti în stil de mare jucător şi astfel şi-a asigurat prezenţa în optimile de finală de la Girona.

Nicholas David Ionel şi-a asigurat un cec de 1.165 de euro şi 7 puncte ATP după succesul cu Trungelliti. În faza următoare, românul îl va întâlni în optimi pe spaniolul Jaume Munar (25 ani, 66 ATP), al doilea favorit.

Citeşte şi: Azi e ziua cea mare! Sorana dă peste Sabalenka în sfertul de neratat de la Miami

Exit mobile version