Acasă Sport Tenis A fost suficient un set! Keys s-a retras, iar Sorana e în...

A fost suficient un set! Keys s-a retras, iar Sorana e în turul 3 la Indian Wells

​Sorana Cîrstea a obținut calificarea în turul trei al turneului „WTA 1000” de la Indian Wells, sportiva noastră profitând de abandonul americancei Keys după un singur set.

Sorana (locul 83 WTA) a început perfect meciul cu Madison Keys (20 WTA, favorită 19), a condus cu 5-0 și a câștigat prima manșă cu 6-1. Americanca a cerut un timeout medical, a precizat că amețește și a declarat forfait după 29 de minute de joc.

În turul al trei, Cîrstea va da peste Bernarda Pera (43 WTA), după ce americanca a furnizat o surpriză: a salvat trei mingi de meci în setul secund și a învins-o pe rusoaica Liudmila Samsonova (favorită 12), scor 2-6, 7-6(8), 7-6(6). Cîrstea și Pera nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Pentru calificarea în turul al treilea de la Indian Wells, Sorana Cîrstea va primi 65 de puncte în ierarhia WTA de simplu și un cec în valoare de $55.770.

Reamintim că Sorana este singura reprezentantă pe care tenisul românesc o mai are la Indian Wells, după ce Irina Begu a fost învinsă în runda inaugurală de Linda Noskova (54 WTA).

Citește și: Monica Niculescu a pierdut încă din primul tur de la Indian Wells

Exit mobile version