Acasă Sport Tenis Jaqueline Cristian, debut excelent în Franţa, la turneul de la Angers

Jaqueline Cristian, debut excelent în Franţa, la turneul de la Angers

Jaqueline Cristian (România, 151 WTA) s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Angers (Franța), după ce a trecut de Hina Inoue (SUA, 358 WTA), scor 6-4, 7-6(5). Jaqueline a obținut astfel prima victorie în circuitul WTA alături de noul antrenor, spaniolul Carlos Boluda (29 de ani).

Jaqueline a întâlnit o adversară accesibilă în runda inaugurală a turneului de la Angers, intrată pe tablou ca lucky loser, ca urmare a retragerii din turneu a suedezei Rebecca Peterson (119 WTA). Cu toate că s-a impus în minimum de seturi, Jaqueline Cristian a trebuit să muncească pentru victorie! Componenta echipei naționale de BJK Cup a României a avut nevoie de o oră și 51 de minute pentru a o învinge pe Hina Inoue, scor 6-4, 7-6(5).

În optimile de finală ale turneului de la Angers, Jaqueline se va duela cu o altă americancă, Alycia Parks (100 WTA), cea care a eliminat-o pe favorita principală a competiției, Shuai Zhang (China, 24 WTA), scor 6-2, 6-3. Pentru calificarea în această fază a turneului dotat cu premii în valoare totală de 115.000 de dolari, Jaqueline și-a asigurat un cec de 1.700 de dolari și 15 puncte WTA.

Citeşte şi: Cinci românce pe tabloul principal de la AO, dar Simona Halep lipseşte

Exit mobile version