Acasă Sport Tenis Carlos Alcaraz, în prima semifinală din carieră după victoria muncită cu Sinner

Carlos Alcaraz, în prima semifinală din carieră după victoria muncită cu Sinner

Carlos Alcaraz a obținut joi dimineață calificarea în semifinale la ultimul turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut de Jannik Sinner în 5 seturi, scor 3-6, 7-6 (7), 7-6 (0), 5-7, 3-6.

În setul inaugural, Carlos Alcaraz a fost de fiecare dată stăpân pe situație și, deși și-a cedat serviciul o dată, ibericul a returnat fantastic și a obținut trei break-uri pentru a câștiga destul de lejer manșa inaugurală. În schimb, italianul a preluat conducerea în setul secund și a obținut primul break-ul, dar nu a fost capabil să păstreze avantajul până la final, astfel că manșa a intrat în prelungiri. La tiebreak, Sinner a salvat o minge de set și s-a impus cu 9-7, pentru a egala situația la seturi.

Setul 3 a început echilibrat, fiecare sportiv câștigând pe propriul serviciu primele game-uri. Alcaraz a făcut primul break și s-a distanțat pe tabelă (2-4), dar Sinner a revenit rapid și, după 3 game-uri consecutive, a preluat conducerea.Setul a ajuns din nou în prelungiri, după ce sportivii au reușit câte un break. În tiebreak, italianul nu i-a dat nicio șansă lui Alcaraz, câștigând cu 7-0.

Revenire în stil de campion

În cel de-al patrulea set, Sinner a fost permanent la conducere. Spaniolul, cap de serie nr. 3, a reușit să egaleze abia la 5-5, după un break, iar apoi a preluat conducerea pe tabelă cu un game câștigat la 0. Italianul ar fi putut trimite încă o dată setul în prelungiri, dar a pierdut pe propriul serviciu, iar Alcaraz a egalat, ducând meciul în decisiv.

În setul 5, partida a continuat după scenariul obișnuit, cei doi sportivi trecând alternativ pe la conducere. Spaniolul a reușit să se desprindă, egalând la 3-3 și apoi, adjudecându-și ultimele 4 game-uri ale partidei, a câștigat meciul, calificându-se în prima semifinală de Grand Slam din carieră.

Citeşte şi: Tiafoe, în faţa celei mai mari performanţe din carieră! Americanul e în semifinale la US Open

Exit mobile version