Acasă Sport Tenis Simona Halep a cucerit Toronto! Românca este noua campioană după victoria cu...

Simona Halep a cucerit Toronto! Românca este noua campioană după victoria cu Haddad Maia

Simona Halep a redevenit ceea ce era odată, nu demult, și anume campioană! Sportiva din România a triumfat, duminică seară, la Toronto, după o victorie muncită cu Haddad Maia în marea finală, scor 6-3, 2-6, 6-3. Acest succes vine într-un moment excelent pentru Simona, chiar înaintea startului ultimului Mare Slam al anului, US Open.

Cele două sportive și-au împărțit primele seturi, iar evoluția fiecăreia a fost una cu suișuri și coborâșuri. Duelul a debutat cu un 3-0 clar pentru Haddad Maia, cu două break-uri și părea că Simona nu se poate „trezi“ dintr-o amorțeală totală. Însă, sportiva noastră ne-a replicat imediat cu un joc extrem de solid, parcă venit de nicăieri, iar brazilianca a cedat neverosimil minge după minge. Forehand-ul a funcționat foarte bine, iar execuțiile de stil ale Simonei au făcut ca aceasta să întoarcă soarta primului set. De la 0-3, Halep a luat șase game-uri consecutive și a închis en fanfare actul.

Joc intens până la ultimul punct

În partea a doua a întâlnirii, însă, relaxarea a intervenit în jocul Simonei, iar acest lucru s-a văzut și pe tabelă. Brazilianca a început tare, cu un moral excelent având în vedere desfășurarea setului de debut, iar scorul devenea, din nou, 3-0. De această dată, românca nu a mai avut inspirația necesară pentru a reveni, iar Haddad Maia s-a desprins în set. Treptat, Halep a cedat din ce în ce mai multe mingi, iar serviciul nu a fost de partea ei. Într-un final, jucătoarea din Brazilia a trimis finala în decisiv după 6-2.

Decisivul a fost tratat cu maximă seriozitate de Simona Halep, care a realizat că este la doar un set distanță de un nou titlu de campioană. Românca a condus în permanență, și-a dominat adversara, iar la scorul de 5-3 a servit pentru trofeu. A făcut-o perfect și a închis meciul cu scorul de 6-3.

În urma acestui succes, începând de luni, Simona Halep este noul număr 6 mondial.

Citește și: David Popovici nu are adversar la Europene! Calificare fantastică în marea finală la 200 m

Exit mobile version