Acasă Sport Tenis Oltenia International Trophy, un turneu ITF cum rar vedem în România

Oltenia International Trophy, un turneu ITF cum rar vedem în România

Începând de duminică, 14 august şi până în data de 21, la Cârcea, va avea loc un eveniment extrem de important pentru tenisul din România şi, în special, pentru cel din Oltenia. Competiţia care va debuta în premieră la finele acestei săptămâni este „Oltenia International Trophy”, iar toate partidele se vor desfăşura la Tenis Club Stănică, str. Aeroportului, nr. 278, com. Cârcea, jud. Dolj. Participarea spectatorilor este gratuită!

Concursul va fi dotat cu premii în valoare de 15.000$ si va fi punctat în clasamentul A.T.P (Asociația Tenismenilor Profesioniști). Tenis Club Stănică, în parteneriat cu I.T. F. World Tour (International Tennis Federation) și F. R.T (Federația Română de Tenis) se ocupă de organizarea celei mai importante competiții de tenis internaționale din sud-vestul României, destinată jucătorilor profesioniști.               

Probele organizate vor fi la simplu si la dublu, iar numărul de participanţi este unul notabil: 48 jucători pe tabloul de calificări și 32 pe tabloul principal de simplu, în timp ce la dublu vor concura 16 echipe pe tabloul principal.

Dumincă debutează calificările

Duminică şi luni vor intra în „scenă“ cei 48 de sportivi care participă în calificări.

Direct pe tabloul principal au fost acceptaţi următorii sportivi: Nicholas David Ionel (309 ATP, România), Cezar Creţu (426, România), Juan Pablo Paz (428, Argentina), Bogdan Bobrov (467, Bulgaria), Sean Cuenin (517, Franţa), Valerio Aboian (549, Argentina), Nicolae Frunză (555, România), Simone Roncalli (558, Italia), Sebastian Gima (578, România), Călin Manda (613, România), Simon Ivanov (684, Bulgaria), Iiya Snitari (690, Moldova), Illya Beloborodko (699, Ucraina), Gabriele Piraino (720, Italia), Fajing Sun (752, China), Vlad Andrei Dancu (783, România), Lucas Bouquet (820, Franţa), Fausto Tabacco (826, Italia) şi Gabriel Donev (854, Bulgaria).

Pe lângă aceşti sportivi, alţi patru au primit Wild-Card din partea directorului turneului și președintelui Tenis Club Stănică, Victor Stănică: Mario Pop (Craiova), Robert Gună (Craiova), Radu Constantin (Craiova) şi Dragoş Cazacu (Constanţa). Există, de asemenea, şi o excepţie. Bulgarul Milev Yanaki a primit, la rândul său, un Wild-Card pentru tabloul principal din partea ITF. Din cei 48 de tenismeni prezenţi la turneu, doar şase dintre ei vor avea şansa de a evolua pe tabloul principal.

Victor Stănică: „Vrem ca Oltenia International Trophy să devină o tradiţie“

Contactat de GdS, directorul turneului şi preşedintele clubului Tenis Club Stănică, Victor Stănică, a vorbit despre competiţia care va avea loc la Cârcea începând cu 14 august. Acesta este de părere că tinerii doljeni vor avea o oportunitate unică de a învăţa tenis de la sportivi cu mai multă experienţă şi a mai menţionat că îşi doreşte ca acest turneu să devină o tradiţie pentru regiunea Olteniei.

„Este cea mai importantă competiţie de tenis organizată în sud-vestul României pentru tenisul masculin. Niciodată nu a mai fost făcută o competiţie de 15.000 de dolari în această zonă. Sunt patru astfel de competiţii în 2022 în România. Este, totodată, o bună şansă pentru tinerii români şi craioveni, pentru că trei wild-carduri din patru le-am oferit sportivilor craioveni. Vreau să aibă şansa de a juca pe un astfel de tablou principal şi de a câştiga primul lor punct ATP.

Bineînţeles, această competiţie va fi excelentă pentru tinerii copii din Dolj. Vor vedea profesionişti la lucru, care îi pot inspira, să le dea şi lor un imbold. Vor fi şi spectatori destui, ne pregătim în continuare. Nu a fost ceva premeditat să obţinem această licenţă. Am primit-o pe ultima sută, am preluat-o imediat şi îmi doresc să menţinem această competiţie ani buni de acum înainte, să devină o tradiţie pentru regiunea noastră“, a declarat directorul turneului şi preşedintele clubului Tenis Club Stănică, Victor Stănică.

Cerere mare pentru „Oltenia International Trophy”

Nu mai puţin de 500 de jucători s-au înscris pentru această competiţie, însă nu toţi vor avea şansa de a participa la competiţia de la Cârcea.

„Nu am convins sportivi să vină aici. Au fost 500 de înscrieri. Este o mare „foame“ de puncte ATP, iar cererea a fost enormă. 500 de înscrieri, în condiţiile în care noi acceptăm 32 pe tabloul de simplu şi 48 pe tabloul de calificări înseamnă extrem de mult. Anul viitor avem în plan şi o competiţie internaţională pentru juniori. Avem planuri mari aici şi ce mă bucură mult e că am găsit deschidere şi sprijin de la sponsori locali. Pentru turneul acesta a trebuit să asigur un buget destul de consistent, pentru că e vorba de organizare, premii, arbitri. Toţi au fost receptivi şi asta mă încântă“, a încheiat Victor Stănică.

Citeşte şi: Simona Halep, duel interesant cu Teichmann pentru sferturile de la Toronto

Exit mobile version