Acasă Sport Tenis Nu te pui cu Djokovic! Sârbul este pentru a șaptea oară campion...

Nu te pui cu Djokovic! Sârbul este pentru a șaptea oară campion la Wimbledon

Novak Djokovic e noul și vechiul campion de la Wimbledon 2022. Sârbul s-a impus în 4 seturi în fața lui Nick Kyrgios, scor 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), după 3 ore și 4 minute de joc. Nole s-a încoronat campion la Wimbledon pentru a șaptea oară, iar zestrea de Grand Slamuri numără acum 21 de titluri majore.

Lui Djokovic îi place să se complice. La fel ca în tururile precedente, cu Sinner și Norrie, a cedat primul set și în finală. Rebelul Kyrgios a servit perfect în prima parte, 80% dintre punctele jucate cu prima minge fiind adjudecate. Totul a funcționat pentru Nick până la apariția primelor semne de nervozitate. Frustrat de apărarea fără cusur a sârbului, Kyrgios a scăpat jocul din mână. Indiferent de soluția la care a apelat, Nole a avut răspuns. Practic prestația sa din seturile 2 și 3 a fost înspăimântătoare pentru orice adversar. Nole a dominat autoritar raliurile din spatele terenului, a deschis unghiurile excelent cu lovitura de backhand și a avut nervii tari în game-ul decisiv din setul secund, când a salvat 4 mingi de break.

La cel mai înalt nivel până la final

O desfășurare asemănătoare a avut și actul cu numărul 4. S-a mers cap la capăt până în tiebreak. Acolo, Nick a început cu o dublă greșeală. Nole s-a desprins la 2-0, apoi a comis o greșeală total necaracteristică. Nu s-a mai forțat, iar după 3 ore și 4 minute, Nole a închis partida. 

Pentru Djokovic este al 7-lea triumf la Wimbledon. Doar Roger Federer, cu 8 victorii, în depășește în ierarhia all-time. Sârbul ajunge la 21 de titluri de Grand Slam, la unul în spatele lui Rafael Nadal.

Citește și: Pur și simplu perfect! Rapidul David Popovici smulge aurul și la 100 m

Exit mobile version