Acasă Sport Tenis Djokovic – Norrie, prima semifinală masculină de la Wimbledon 2022

Djokovic – Norrie, prima semifinală masculină de la Wimbledon 2022

Foto: ATP Tour

Novak Djokovic (3 ATP, principal favorit) s-a calificat miercuri în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Wimbledon după ce a trecut în cinci seturi, 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2, de italianul Jannik Sinner (13 ATP, favorit nr. 10). Sârbul s-a impus după aproape 4 ore de joc, el reuşind 8 aşi, la fel ca şi italianul, şi comiţând 5 duble greşeli, faţă de 7 ale lui Sinner.

Djokovic va juca în penultimul act împotriva lui Cameron Norrie, cel care a trecut cu scorul de 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 7-5 de belgianul David Goffin. Norrie, născut la Johannesburg, în Africa de Sud, a acces în premieră în penultimul act al unei competiţii de Grand Slam, sub privirile ducelui şi ducesei de Cambridge.

Ultimul jucător britanic care a atins semifinalele la Wimbledon a fost Andy Murray în 2016, an în care jucătorul scoţian a câştigat turneul londonez pentru a doua oară.

Cameron Norrie şi Novak Djokovic s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul profesionist, la ediţia de anul trecut a Turneului Campionilor, sârbul impunându-se atunci fără probleme, cu 6-2, 6-1, după doar 68 minute de joc.

Citeşte şi: Ons Jabeur, cu paşi repezi spre finala de la Wimbledon

Exit mobile version