Acasă Sport La 37 s-a oprit! Iga Swiatek, făcută „KO“ de Cornet la Wimbledon

La 37 s-a oprit! Iga Swiatek, făcută „KO“ de Cornet la Wimbledon

Iga Swiatek (Polonia, 1 WTA), marea favorită a turneului de la Wimbledon, a suferit o înfrângere incredibilă în turul al treilea, scor 4-6, 2-6 cu Alize Cornet.

Franțuzoaica Alize Cornet a detonat „bomba” la Wimbledon 2022, stopând, sâmbătă, seria de 37 de victorii consecutive a Igăi Swiatek. Poloneza venise la Wimbledon după șase turnee câștigate la rând: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros!

Swiatek a fost eliminată în turul al treilea de Alize Cornet, aceeași sportivă care învins-o pe Simona Halep în optimi la Australian Open. Iga a fost destabilizată de Alize încă din primele game-uri, printr-un joc variat, franțuzoaica impunându-se cu 6-4, 6-2, după o oră și 34 de minute de joc. Astfel, traseul Simonei Halep la Wimbledon a devenit mult mai lejer!

Următoarea adversară a Simonei va fi Paula Badosa, iar ea s-ar putea întâlni în sferturi cu Amanda Anisimova (SUA, favorită 20) sau Harmony Tan (Franța, 115 WTA). Paradoxal, dversara lui Halep din semifinale ar fi mai accesibilă decât oponentele din optimi și sferturi: Alize Cornet, Ajla Tomljanovic (Australia, 44 WTA), Elena Rybakina (Kazahstan, 23 WTA) sau Petra Martic (Croația, 80 WTA). În marea finală de la Wimbledon, Simona ar putea da peste jucătoare precum Ons Jabeur (Tunisia, favorită 3) sau Jelena Ostapenko (Letonia, favorită 12).

Citește și: Wimbledon / Halep a trecut la pas de French și a acces în optimi

Exit mobile version