16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCori Gauff, încă un nume greu pe lista „victimelor“ Simonei de la Madrid

Cori Gauff, încă un nume greu pe lista „victimelor“ Simonei de la Madrid

Simona Halep face, într-adevăr, un turneu de excepție la Madrid. Sportiva noastră a izbutit calificarea în faza sferturilor de finală după un nou joc bun, de această dată cu Cori Gauff, încheiat 6-4, 6-4 în favoarea lui Halep. Victoria a venit după o oră și 18 minute de joc.

Fie că se simte mai bine pe zgura din Spania, fie că-i priește mai mult orașul, chiar nu contează. Ceea ce este important e că Simona revine, ușor-ușor, la forma care a consacrat-o și se poate lupta, din nou, de la egal la egal cu oricare altă sportivă de pe tabloul WTA. După Zhang și Badosa, fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros a învins-o cat se poate de clar și pe Cori Gauff, una dintre tinerele talente ale tenisului feminin. La fel ca și în precedentele două partide, Halep a avut nevoie doar de două seturi pentru a înclina balanța în favoarea sa și pentru a avansa în competiție.

Experiența Simonei, peste tinerețea lui Gauff

Simona s-a ridicat și în duelul din optimi la un nivel foarte bun și a știut cu exactitate când să forțeze. Până la scorul de 4-4 s-a mers cap la cap în primul set al meciului, fără vreo greșeală din partea celor două adversare. Acela a fost momentul în care românca a jucat mai agresiv pe serviciul americancei, a lovit puternic și a făcut și primul break al meciului. Imediat după, pe propriul serviciu, Halep și-a asigurat victoria în primul set, scor 6-4.

În actul secund, sportiva din America a debutat cu mult curaj și a făcut primul său break. S-a ajuns chiar și la 3-0 și 4-1 în favoarea lui Gauff, dar din acel moment totul s-a încheiat pentru americancă. Chiar dacă moralul era unul excelent după câștigarea celor patru game-uri, experiența Simonei Halep și-a spus cuvântul. Halep a început să joace perfect, fără greșeală, a luat punct după punct, iar setul s-a echilibrat. Nu doar că prima rachetă a României a restabilit egalitatea la patru, dar a luat și ultimele două game-uri și a închis meciul cu un dublu 6-4.

Din greu în mai greu

În faza sferturilor, misiunea Simonei va fi și mai complicată, pentru că va da față în față cu Ons Jabeur. Tunisianca a trecut în optimi de elvețianca Belinda Bencic în 3 seturi cu scorul de 6-2, 3-6, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore de joc.

Simona Halep și Ons Jabeur s-au întâlnit până acum în circuit de 3 ori, scorul fiind 2-1 pentru Simona Halep, toate pe hard. Sportiva din Tunisia s-a impus în primul lor meci, la Beijing în 2018, atunci când românca s-a retras după primul set. Următoarele 2 meciuri s-au disputat la Dubai, la edițiile din 2020 și 2022. Halep s-a impus de fiecare dată.

Citește și: Emma Răducanu şi Bianca Andreescu, din victorie în victorie la Madrid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS