Acasă Sport Tenis Meci pe cinste, eșec dureros! Simona Halep, eliminată de Cornet de la...

Meci pe cinste, eșec dureros! Simona Halep, eliminată de Cornet de la AO

Simona Halep a avut parte, luni, de unul dintre cele mai muncite și mai problematice meciuri din acest sezon de la Australian Open. Pe o căldură sufocantă (32 de grade celsius), jucătoarea noastră a dat tot ce a putut, a și revenit într-un moment dificil, dar, în cele din urmă, a cedat în fața lui Alize Cornet, o jucătoare într-o formă de invidiat. Franțuzoaica s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4, la capătul a două ore și 35 de minute de joc. Astfel, Halep s-a oprit în optimile de finală de la Melbourne.

Meciul a început cu un plus pentru franțuzoaică, care și-a impus stilul de joc și a demonstrat că nu degeaba a ajuns până în această fază a competiției. De partea cealaltă, Simona nu a reușit să-și ridice nivelul de joc pe parcursul setului întâi, chiar dacă la un moment dat ne lăsase impresia că o poate depăși pe Cornet la toate capitolele. Lungul de linie cu forehand-ul a fost punctul forte al sportivei noastre în primul act, dar, bineînțeles, nu a fost suficient pentru a o stopa pe Alize.

După un start bun cu serviciul de ambele părți, au apărut erorile în jocul româncei, iar sportiva din Franța a reușit primul break, distanțându-se la 3-1. Simona a revenit imediat în joc, a egalat la trei, dar Cornet a izbutit un nou break, care a dus-o în situația de a servi pentru set. Nu a reușit să închidă actul pe propriul serviciu, dar a făcut-o pe cel al lui Halep, la scorul de 5-4.

Revenire aproape nesperată

La debutul actului al doilea, Halep a lăsat impresia că a preluat inițiativa, dar Cornet a continuat să joace bine și să pună probleme de fiecare dată. Serviciul al doilea a fost o reală problemă în setul secund pentru Simona, care nu reușea să mai returneze ori de câte ori serva era foarte scurtă. De asemenea, jucătoarea noastră s-a arătat realmente epuizată după fiecare schimb de mingi, iar acest lucru făcea ca jocul să se îngreuneze din ce în ce mai mult. După două break-uri, unul de fiecare parte, a reapărut nesiguranța în jocul campioanei noastre, care a greșit multe mingi, unele chiar la îndemână, iar meciul s-a complicat serios.

Treptat, scorul a căpătat proporții în favoarea lui Cornet, care, pînă la scorul de 3-1, a fost jucătoarea mai bună. Simona a fost epuizată pe tot parcursul setului al doilea, practic secată de energie de soarele puternic și căldura din Australia. Treptat, a început să „scârțâie“ și jocul sportivei din Franța, care nu a reușit să mai returneze cu atâta acuratețe serviciile Simonei. Cum necum, Halep a revenit în meci, a egalat la 3-3 și a trecut în față cu un break la zero. Cornet se pare că nu a știut să-și dozeze energia pe o asemenea vreme călduroasă și nu a mai făcut față fizic în actul doi, chiar dacă și Simona era epuizată. Jucătoarea din Hexagon nu a mai luat niciun game în setul doi, iar românca a trimis meciul în decisiv după 6-3.

Cornet, cu un plus decisiv

În actul al treilea, Simona a părut din ce în ce mai autoritară, iar serviciul i-a funcționat de această dată, cel puțin în prima parte. S-a mers cap la cap până la scorul de 3-3, când Cornet a forțat și a trecut în față cu un break. La 5-3, tensiunea a fost la cote maxime, pentru că Alize ajunsese în situația de a avea două mingi de meci. Doar că Halep a revenit uimitor și a rămas în meci. Pe serviciul advers, în schimb, Simona nu a mai putut face față fizic și a cedat cu 6-4 și implicit locul în sferturile de finală.

În optimile de finală, Alize Cornet se va duela cu Danielle Collins.

Citește și: Sorana Cîrstea: „Nu prea o cunosc pe Swiatek, dar intru în teren să câștig“

Exit mobile version