Acasă Sport Tenis Sorana a dat lovitura! Românca a învins-o pe Pavlyuchenkova și e în...

Sorana a dat lovitura! Românca a învins-o pe Pavlyuchenkova și e în optimi la AO

România e la putere în această ediție de la Australian Open! După ce Simona și-a asigurat prezența în optimi vineri noapte, a venit și rândul Soranei Cîrstea să producă una dintre surprizele turneului. Sportiva noastră a eliminat-o de la Open-ul australian pe finalista de la Roland Garros de anul trecut, Anastasia Pavlyuchenkova, după o victorie muncită, în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 6-2. Astfel, jucătoarea din România și-a egalat cea mai bună performanță reușită vreodată la Melbourne.

Sorana a făcut un prim set de-a dreptul excelent împotriva finalistei de la Roland Garros. Meciul a debutat cu două break-uri, unul de fiecare parte, iar apoi sportiva noastră a trecut la conducerea jocului. La 2-1, Cîrstea a mai luat un break, dar rusoaica a replicat imediat și a revenit în joc. Doar că, din acel moment, Sorana a strălucit pe teren și a excelat la mai multe capitole. Cu multe retururi puternice și bine plasate, românca și-a menținut avantajul și a trecut în față la seturi după 6-3.

Actul secund a avut-o în prim plan pe Pavlyuchenkova, care nu a acceptat ceea ce i s-a întâmplat până în acel moment și a forțat atacurile. Mai mult de atât, jocul i-a ieșit, iar Sorana s-a văzut într-o situație mai dificilă după doar trei game-uri (0-3). Până la finele actului, sportiva din Rusia a dominat jocul și a trimis meciul în decisiv cu un 6-2.

Cîrstea a jucat impecabil în decisiv

Exact în momentul cheie al meciului, și anume în setul al treilea, Cîrstea a produs unul dintre cele mai bune jocuri ale sale. Cu multă încredere și, în continuare, cu retururi năucitoare, Sorana a izbutit un prim break încă de la început. Apoi, treptat, jucătoarea noastră s-a distanțat, a făcut chiar 5-2, iar mare bucurie a venit pe propriul serviciu. Rusoaica pur și simplu nu a mai avut replică, iar Sori și-a asigurat calificarea în primele 16 jucătoarea de la Australian Open.

În faza optimilor de finala se complică și mai mult lucrurile pentru tenismena noastră. „Sori“ o va întâlni pe Iga Swiatek, poloneza care a triumfat la Roland Garros în 2020 și care se află într-o formă de zile mari și la AO.

Citește și: Halep, după victoria cu Kovinic: „Simt că sunt aproape de cel mai bun nivel al meu“

Exit mobile version