Acasă Sport Tenis Câtă luptă, dar a ieșit perfect! Irina Begu, calificare fantastică în turul...

Câtă luptă, dar a ieșit perfect! Irina Begu, calificare fantastică în turul 2 la AO

Irina Begu a avut parte de un adevărat „roller-coaster“ marți noapte, în meciul cu Oceane Dodin, din primul tur de la Australian Open. Partida a fost una intensă, cele două sportive au luptat pentru fiecare minge, iar la final Irina a avut de câștigat. A fost 2-6, 7-5, 6-3 pentru sportiva din România, care, la final, s-a descătușat după o revenire în forță.

Irina Begu a fost depășită clar în primul set, când încă nu reușise să-și intre în ritm, dar a rămas în meci și a trimis tot ce a putut în terenul advers. La scorul de 3-1 în favoarea sa, au apărut, din nou, erorile în joc, iar sportiva din Franța nu doar că a restabilit egalitatea, dar a și trecut în avantaj, scor 5-3. Când nimeni nu mai spera la o întoarcere spectaculoasă de scor, având în vedere că Dodin a avut și o minge de meci, Irina Begu a dat toate calculele peste cap. Treptat, românca a egalat la cinci,a trecut în față pe tabela de marcaj și a încheiat setul cu un break perfect (5-7).

Irina la putere în decisiv

În decisiv, s-a mers cap la cap până la scorul de 4-3 în favoarea româncei, când a urmat un break decisiv. La final Irina a avut câștig de cauză, impunându-se cu 6-3 și obținând una dintre victoriile mari ale carierei.

Begu a reuşit nu mai puţin de 13 aşi în acest meci, dar a făcut şi 7 duble greşeli, în timp ce Dodin a avut 6 aşi şi 6 duble greşeli. Românca a încheiat cu 34 de winners (30 Dodin) şi cu mai puţine erori neprovocate, 46 (faţă de cele 67 ale adversarei). Begu câştigase şi primul lor duel, în 2019, în turul secund la Wimbledon, cu 6-3, 1-6, 8-6.

În faza următoare a competiției de la Antipozi, .Begu o va întâlni pe Elise Mertens. Aceasta a trecut în turul 1 de Zvonareva, cu scorul de 6-4, 7-5. Mertens a câştigat ambele partide cu Begu, în 2017, cu 3-6, 7-5, 7-5 în Fed Cup şi cu 6-1, 6-1 în semifinale la Istanbul.

Citește și: O nouă lovitură pentru Djokovic! Franţa nu-i permite participarea la Roland Garros dacă nu se vaccinează

Exit mobile version