Acasă Sport Tenis Sorana Cîrstea şi-a încheiat „aventura“ la Australian Open în 16-imi

Sorana Cîrstea şi-a încheiat „aventura“ la Australian Open în 16-imi

Foto: Sport Studio

Sorana Cîrstea a fost învinsă de cehoaica Marketa Vondrousova cu 6-2, 6-4, în runda a treia a turneului Australian Open, vineri, la Melbourne. Cîrstea (30 ani, 68 WTA) s-a înclinat după o oră şi 25 de minute în faţa favoritei numărul 19 a turneului (21 ani, 20 WTA).

Românca a avut parte de un început de meci bun, a condus cu 1-0 şi 2-1, dar apoi a pierdut controlul şi a cedat cinci ghemuri la rând, Vondrousova, finalistă la Roland Garros în 2019, câştigând setul cu 6-2.

În actul al doilea, Cîrstea şi-a făcut serviciul în ghemul de debut, apoi Voundrousova s-a desprins la 3-1, Sorana a reuşit egalarea, la 4-4, dar şi-a pierdut apoi serviciul la capătul unui ghem lung, cehoaica încheind conturile cu 6-4.

Cîrstea a încheiat cu o dublă greşeală, în timp ce Vondrousova a avut un as şi 5 duble greşeli. Sorana Cîrstea, care a realizat în 2017 cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, optimile de finală, va primi un cec de 215.000 dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

Serena Williams şi Naomi Osaka, în optimi la „Antipozi“

Japoneza Naomi Osaka şi americanca Serena Williams, două dintre favoritele la câştigarea trofeului, s-au calificat joi în optimile de finală ale Openului Australiei.

Osaka, numărul 3 mondial, a învins-o în două seturi, 6-3, 6-2, pe tunisiana Ons Jabeur, revelaţia ediţiei trecute a competiţiei de la Melbourne, când a devenit prima jucătoare din lumea arabă care a atins sferturile de finală într-un Grand Slam. Următoarea adversară a lui Naomi Osaka va fi spaniola Garbine Muguruza, cap de serie numărul 14 şi finalistă anul trecut în Australia.

De partea cealaltă, Serena Williams, favorita numărul 10, a acces la rândul ei în optimi graţie victoriei cu 7-6 (7/5), 6-2 înregistrate în faţa tinerei rusoaice Anastasia Potapova (19 ani).

Citeşte şi: Halep, Begu şi Buzărnescu, eliminate din proba de dublu de la AO

Exit mobile version