Acasă Sport Tenis O zi de naştere perfectă! Simona Halep, victorie superbă cu Sorribes Tormo

O zi de naştere perfectă! Simona Halep, victorie superbă cu Sorribes Tormo

Aşa cum ne-a obişnuit, Simona Halep are un început foarte greu la fiecare turneu. Sportiva noastră, proaspăt câştigătoare la Roma, a debutat perfect la Roland Garros, ultimul turneu de Mare Slam al anului. În ziua în care a împlinit 29 de ani, Halep a obţinut o victorie frumoasă cu Sorribes Tormo, dar totodată şi muncită, în special în primul set, când iberica a pus reale probleme pe serviciul advers. A fost 6-4, 6-0, după o oră şi 24 de minute.

Primul set a fost unul mai deosebit, în care s-au înregistrat nu mai puţin de cinci break-uri. Iberica a reuşit să se desprindă pentru prima dată la 3-1, apoi la 4-2, dar apoi a urmat revenirea sportivei noastre. Halep a servit perfect şi a reuşit două break-uri, care i-au asigurat avantajul pe tabelă după primul set (6-4).

Vizibil afectată de pierderea primului act, Sorribes Tormo a început ezitant şi în setul secund, pierzând un prim break. Simona a jucat tactic, inteligent şi şi-a făcut meciul mai uşor cu fiecare minge jucată. Uşor, uşor, campioana de pe zgura pariziană din 2018 a preluat total conducerea jocului şi a „lovit-o” pe adversara sa din toate poziţiile. S-a încheiat 6-0, iar Simona s-a calificat en fanfare în turul următor la Roland Garros.

Procentajul pe primul serviciu al Simonei a fost unul excelent (80%), în timp ce al Sarei a fost 70%.

În turul secund există posibilitatea să avem un prim duel românesc. Simona se va duela cu învingătoarea partidei dintre Irina Begu şi Teichmann.

Citeşte şi: Canotaj / România are nouă echipaje în finalele Europenelor de juniori

Exit mobile version