Acasă Sport Tenis Sofia Kenin, campioană la AO. Americanca, la primul Grand Slam câștigat

Sofia Kenin, campioană la AO. Americanca, la primul Grand Slam câștigat

Jucătoarea americană de tenis Sofia Kenin, numărul 15 mondial, a câştigat sâmbătă Openul Australiei. Aceasta a învins-o în trei seturi, scor 4-6, 6-2, 6-2, pe spaniola Garbine Muguruza, sâmbătă la Melbourne.

Kenin, în vârstă de 21 ani, care nu mai trecuse până acum de optimile de finală la o competiţie de Grand Slam, a învins-o în drumul său către trofeu și pe australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial.

Sofia Kenin a părut mai motivată şi, mai ales, mai puţin nervoasă decât spaniola, în vârstă de 26 ani. Iberica viza al treilea său trofeu major, după cele cucerite la Roland Garros (2016) şi Wimbledon (2017).

Americanca a devenit cu această ocazie cea mai tânără laureată a turneului de la Melbourne, după rusoaica Maria Şarapova, câştigătoarea Australian Open în 2008, la 20 de ani.

Luni, Sofia Kenin va urca pe locul al şaptelea în clasamentul mondial, urmând să o depăşească pe compatrioata sa, Serena Williams. Ea este cea mai tânără reprezentantă a Statelor Unite care intră în Top 10 WTA, după Serena Williams, în aprilie 1999.

Garbine Muguruza, fostă numărul unu mondial, va accede la rândul ei pe poziţia a 16-a WTA

Citește și: Marius Copil, învins în semifinalele probei de dublu de la Newport

Exit mobile version