Acasă Sport Tenis Andy Murray zice pas turneului Australian Open

Andy Murray zice pas turneului Australian Open

Andy Murrary nu va participa la turneul de la Antipozi
Andy Murrary nu va participa la turneul de la Antipozi

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray, fost număr 1 mondial, în prezent pe locul 125 ATP, a anunţat că nu va participa în luna ianuarie la Australian Open (20 ianuarie – 2 februarie). Motivul ar fi o problemă mai veche în zona inghinală, informează Agerpres.


Potrivit agentului său, Matt Gentry, accidentarea este în zona muşchilor pelvieni pe care a suferit-o în Cupa Davis la mijlocul lunii noiembrie. Nu s-a vindecat pe cât de repede se aştepta sportivul și staff-ul său.


„Din nefericire, accidentarea aceasta este mai gravă decât ne gândeam. Ca măsură de precauţie am decis să mă refac complet înainte de a reveni pe teren. Am muncit atât de mult pentru a reveni la cel mai bun nivel al meu… Sunt trist că nu voi putea juca la Australian Open în ianuarie“, a spus Murray, câştigător a trei titluri de Mare Şlem.

Ghinioanele s-au ținut lanț

Andy Murray (32 ani) nu va face parte nici din echipa britanică pentru prima ediţie a ATP Cup (3 – 12 ianuarie).


Murray a fost la un pas să-şi încheie cariera la începutul acestui sezon. A revenit în competiţiile de simplu în luna august, după intervenţia chirurgicală la şold. A cucerit primul său trofeu după doi ani, în turneul de la Antwerp (Belgia), unde l-a învins în finală pe elveţianul Stan Wawrinka.


Apoi a jucat un singur meci pentru Marea Britanie la turneul final al Cupei Davis, desfăşurat la Madrid, din cauza unei probleme inghinale. Murray spera să-şi recapete forma fizică înaintea startului primului turneu de Mare Şlem din 2020 (la Melbourne).

Citește și:

Exit mobile version