Acasă Sport Handbal Victorii pe linie înainte de Mondial! România a câștigat Trofeul Carpați

Victorii pe linie înainte de Mondial! România a câștigat Trofeul Carpați

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat Trofeul Carpați, după ce a învins echipa Austriei cu scorul de 41-35 (24-17), sâmbătă, în ultimul meci al competiţiei găzduite de Teraplast Arena din Bistriţa. Austria a ocupat locul secund, cu două victorii, pe trei s-a clasat Elveţia, cu o victorie, 34-32 cu Portugalia, care a ocupat ultimul loc.

Tricolorele au controlat prima repriză şi au intrat la pauză cu un avans de şapte goluri, 24-17. După pauză, ecartul a crescut la 11 goluri (29-18, 30-19). A urmat o cădere a naţionalei României, care nu a reuşit să marcheze timp de zece minute, dar a primit opt goluri la rând, scorul devenind 32-31 (52). Din fericire, tricolorele s-au „trezit“ la timp și au câștigat partida cu 41-35.

Pentru România au marcat Eliza Buceschi 9 goluri, Cristina Laslo 6, Crina Pintea 5, Crina-Elena Pintea 5, Lorena Ostase 4, Bianca Bazaliu 3, Alexandra Badea 3, Alexandra Badea 2, Nicoleta Dincă 2, Alexandra Dindiligan 1, Alicia Gogîrlă 1.

România a încheiat cu trei victorii, 33-28 cu Elveţia, 32-22 cu Portugalia şi 41-35 cu Austria.

Turneul de la Bistriţa a fost o ultimă verificare înaintea participării la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia (29 noiembrie-17 decembrie). România va juca în Grupa E, la Herning (Danemarca), urmând să înfrunte în ordine Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).

Citește și: Trofeul Carpați / România a trecut fără emoții și de Portugalia

Exit mobile version