Acasă Sport Handbal Handbal / SCM Vâlcea a câștigat dramatic Cupa Coronei

Handbal / SCM Vâlcea a câștigat dramatic Cupa Coronei

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat turneul de pregătire din Sala Sporturilor Dumitru Popescu-Colibași Brașov, acolo unde au mai fost prezente Corona, Dunărea Brăila și Gloria Bistrița. Turneul la la Brașov s-a disputat în sistem Final Four, cu semifinale și finale. 

Vineri, în prima zi a turneului, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat categoric, 43-27 cu nou promovata Corona. Cealaltă semifinală de la Cupa Corona a fost una mult mai echilibrată, iar Gloria Bistrița a trecut de Dunărea Brăila, scor 27-25. Sâmbătă s-au disputat cele două finale. În finala mică, Dunărea Brăila a învins cu 45-24 pe Corona și a ocupat locul 3 la final. Finala dintre Vâlcea și Bistrița a fost una spectaculoasă și plină de dramatism. Bistrița a avut trofeul în mâini la final, când avea un gol avans în ultimele secunde, dar Vâlcea a beneficiat de o aruncare de la 9 metri și Gogîrlă a marcat pentru 31-31. S-a trecut la aruncările de la 7 metri, acolo unde a fost egalitate și după două serii. Până la urmă, Kelemen a apărat și Vâlcea a câștigat trofeul.

Echipa lui Bent Dahl, SCM, a câștigat al doilea turneu consecutiv, după cel organizat săptămâna trecută la Rm. Vâlcea. 

Dahl: „Am făcut progrese în urma acestui turneu“

La finele turneului, Bent Dahl, antrenorul grupării din Vâlcea, s-a arătat mulțumit de revenirea pe teren a Danielei de Jong, absentă în primele amicale datorită unor probleme medicale.

„Lucrăm din greu împreună, dar suntem și mai disciplinați în atac. Asta a fost diferența față de jocurile din cadrul turneului de la Vâlcea. Mă bucur de revenirea Danielei De Jong, avem mare nevoie de ea pe teren, avem nevoie de jucătoare și pe alte poziții. Am făcut progrese în urma acestui turneu, vrem să ne îmbunătățim jocul la toate capitolele, cu câteva procente după fiecare joc”, a spus norvegianul de pe banca SCM-ului, citat de Prosport.

Brăila organizează în perioada 16-19 august Cupa „Dunărea”, un puternic turneu internațional  la care mai sunt invitate SCM Rm. Vâlcea, Rapid București și Brest Bretagne (Franța).

Citește și: Handbal / SCMU a făcut legea în jocul cu Tg. Jiu, de la Cupa Craiovei

Exit mobile version